Wat regel ik bij een verhuizing?

Aansluiting niet overnemen

Wat regelt u als u een grootzakelijke energieaansluiting hebt en u gaat verhuizen? Of wat te doen als u een bestaande grootzakelijke aansluiting overneemt? Maak de keuzes die voor u van toepassing zijn en bekijk wat er geregeld moet worden.

Bent u huurder en heeft u een contract met Liander voor de energievoorziening? Of wilt u een contract met Liander aangaan? Let er dan op dat u ook eigenaar bent/wordt van de aansluiting. Hiermee bent u ook verantwoordelijk voor eventuele kosten als u de aansluiting wilt wijzigen of verwijderen. Gaat u  het pand verlaten? Maak dan goede afspraken met de eigenaar van het pand over de verantwoordelijkheden met betrekking tot de aansluiting.

Volgens de Elektriciteitswet bent u grootverbruiker van elektriciteit als uw aansluiting groter is dan 3 x 80 ampère. De grens voor grootverbruik gas ligt volgens de Gaswet op 40 m3 per uur (groter dan G25). 

Ik wil de aansluiting niet overnemen

Wilt u de overeenkomst niet overnemen? Dan is de huidige contractant verantwoordelijk voor wat er met de aansluiting gebeurt. Is er geen energievoorziening nodig? Dan dient de aansluiting gedemonteerd te worden. Zolang u de overeenkomst niet overneemt zijn de kosten voor demontage voor de huidige contractant. Bespreek dit goed met de huidige contractant.

Wilt u een kleinere of grotere aansluiting? U kunt direct via www.mijnaansluiting.nl een verkleining of verzwaring aanvragen zonder eerst de grootzakelijke aansluiting over te nemen. Afhankelijk van de wijziging moet de oude aansluiting dan nog wel gedemonteerd worden. De projectmanager zal vooraf contact met u leggen over de procedure.  Zolang u de overeenkomst niet overneemt zijn de kosten voor eventuele demontage voor de huidige contractant.

Houdt er rekening mee dat u tussentijds geen gebruik kan maken van de aansluiting en dat deze wordt afgesloten. Pas wanneer de nieuwe aansluiting is geplaatst kunt u weer gebruik maken van de energievoorziening.