FlexOVL: het schakelsysteem voor openbare verlichting

Het in- en uitschakelen van uw openbare verlichting regelt u als gemeente zelf met het FlexOVL schakelsysteem. Ontdek wat de voordelen van FlexOVL zijn en hoe u FlexOVL aanvraagt. Heeft u al toegang tot FlexOVL? Log dan direct in.

De voordelen van FlexOVL

Het flexibel schakelen met FlexOVL biedt gemeenten veel voordelen:

  • Doordat elk apparaat apart wordt gemonitord, ziet u de status van elk aangesloten apparaat. U ziet dus snel waar welke lichtmast is uitgevallen.
  • Met handige schakelschema's kunt u op verschillende tijdstippen schakelen. Dit komt van pas bij werkzaamheden aan de straatverlichting in een bepaalde wijk.
  • U bespaart energie doordat u de openbare verlichting eerder uit kunt zetten. Het zelf eerder of later aan- of uitzetten draagt ook bij aan de sociale- en verkeersveiligheid.
  • FlexOVL blijft altijd schakelen, ook als er tijdelijk geen verbinding is.

Kortom, FlexOVL biedt gemeenten meer flexibiliteit, controle over en inzicht in hun openbare verlichting.

Is FlexOVL iets voor mijn gemeente?

Heeft uw gemeente een geschakelde aansluiting van Liander? Dan is deze geschikt voor FlexOVL. FlexOVL is niet geschikt voor eigen netten voor de openbare verlichting. U betaalt geen extra kosten voor deze dienst.

Het schakelen van de openbare verlichting met FlexOVL gebeurt via een beveiligde webapplicatie van Liander: de online FlexOVL-omgeving.

Meer weten over FlexOVL?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van FlexOVL? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088-542 63 64 (optie 2 in het keuzemenu).

Zo vraagt u FlexOVL aan

Vul het aanvraagformulier in

Wilt u gebruik maken van de gratis dienst FlexOVL? Vul dan eerst het aanvraagformulier in.

Volg de e-learning

Na het opsturen van het aanvraagformulier, ontvangt u van ons inloggegevens voor de e-learning ‘Flexibele openbare verlichting’.

Teken de akkoordverklaring

E-learning succesvol afgerond? Dan ontvangt u van ons een akkoordverklaring gebruik FlexOVL om te ondertekenen.

Aan de slag met de FlexOVL-omgeving

Heeft u de e-learning succesvol afgerond en de akkoordverklaring ondertekend? Dan krijgt u toegang tot de FlexOVL-omgeving.

Meer weten?