Pimp een elektriciteitshuisje

Heel Nederland staat vol met elektriciteitshuisjes en elektriciteitsverdeelstations. Daar komen er de komende jaren steeds meer van bij. Niet altijd even leuk en mooi, dat begrijpen we. Ze kunnen een doorn in het oog zijn. Wel zijn ze heel belangrijk om iedereen in de buurt van stroom te voorzien. Nu en in de toekomst. Het is mogelijk om deze mooier te maken! Hiervoor kan jij zelf een idee indienen. Hoe dit werkt, lees je hier.

Gepimpte elektriciteitshuisjes maken de wereld mooier! Wij hebben onderzoek gedaan naar het effect van kleurrijke elektriciteitshuisjes op de omgeving. Wat blijkt? Mensen worden hier vrolijker van, voelen zich veiliger en er is minder vandalisme.

Elektriciteitshuisje krijgt een Monet-make-over

Elektriciteitshuisjes zie je overal en steeds meer. Ze zijn onmisbaar, maar kunnen meestal wel een stuk mooier. In deze serie geven we samen met bewoners, kunstenaars en gemeenten huisjes een nieuwe, vrolijke uitstraling. Ga mee naar Zaandam.

Ook pimpen?

Met de stroom vooruit
Met de stroom vooruit

Stappenplan en mogelijkheden

Een aantal voorwaarden

Wil jij een elektriciteitshuisje in jouw buurt opknappen? Dan zijn er gelukkig veel mogelijkheden. Het belangrijkste is wel dat wij ons werk op een veilige manier moeten kunnen blijven doen. Dit zijn de voorwaarden binnen de mogelijkheden.

Veiligheid

De veiligheidsborden moeten zichtbaar en opvallend blijven. Ook mag de ventilatie niet afgedekt worden en moeten de monteurs goed toegang hebben tot het object. Vanwege de veiligheid is het niet mogelijk een kunstwerk vast te maken aan het object. Schilderen, graffiti spuiten of bestickeren mag wel!

Ontwerp

Iedereen vindt iets anders mooi. Daar oordelen wij niet over. Wel vinden we het belangrijk dat de afbeeldingen en teksten netjes zijn en niemand kwetsen.

Verantwoordelijkheid

Jij ‘leent’ van ons het elektriciteitshuisje als ‘canvas/wit doek’ voor het ontwerp. Je kunt met jouw gemeente bespreken wie het ontwerp betaalt, wie het ontwerp maakt en wie deze onderhoudt. Liander is hier niet verantwoordelijk voor.

Wat doet een elektriciteitshuisje?

Elk gebouw en iedere kast van Liander heeft een belangrijke functie voor het elektriciteitsnet of de gasvoorziening. In deze video leggen we uit wat de rol is van een elektriciteitshuisje.

Cookies

Accepteer marketing cookies om dit te bekijken

Ga mee met de stroom vooruit

De energietransitie is in volle gang. We gaan van gas naar groen. Van ketel naar pomp. Van tanken naar thuis. We gebruiken steeds meer stroom en wekken zelf steeds meer stroom op. Ons energienet is ruim 100 jaar oud en nog altijd betrouwbaar en veilig. Toch vraagt het anders gebruiken van energie om een update van ons net. Zo staan we voor de grootste verbouwing ooit.

Bekijk hier wat dat voor jou betekent