Liander realiseert structurele oplossing voor verlichting op De Dam

Liander realiseert structurele oplossing voor verlichting op De Dam

Liander gaat samen met de gemeente werken aan een structurele oplossing voor de verlichting op De Dam. De werkzaamheden worden in de loop van mei, na Dodenherdenking, uitgevoerd.

In maart schreven ondernemers in een brief aan Liander en de gemeente dat een gedeelte van de Dam, waaronder het Monument, al maanden waren gehuld in duisternis. Uit onderzoek van Liander bleek dat de verlichting op de Dam afgelopen jaren aanzienlijk was uitgebreid. De huidige aansluiting op het elektriciteitsnet had daardoor niet meer voldoende capaciteit en was daardoor uitgevallen. 

Liander heeft direct een tijdelijke oplossing gerealiseerd, waardoor de verlichting weer in gebruik is worden genomen. Tegelijkertijd is ook een plan gemaakt om een structurele aanpassing te realiseren, waarbij de aansluiting wordt omgebouwd. Hiervoor moeten er onder meer graafwerkzaamheden plaatsvinden op de Dam om de aansluiting om te bouwen. In opdracht van de gemeente zal de aannemer de werkzaamheden na Dodenherdenking uitvoeren. 

Liander is als netbeheerder voor het elektriciteits- en gasnet in Amsterdam ook verantwoordelijk voor het merendeel van de stroomvoorziening van de openbare verlichting in de stad. De openbare verlichting zelf en de verlichting van monumenten behoren toe aan de gemeente Amsterdam. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind mei gerealiseerd.
 

Amsterdam

Er zijn veel bijzondere verhalen te vertellen over het werk van Liander in Amsterdam. Een aantal verhalen hebben wij voor je verzameld. Nieuwsgierig geworden?