Tijdelijke elektriciteitsaansluiting aanvragen

Tijdelijke elektriciteitsaansluiting aanvragen

Een tijdelijke aansluiting regelt u via mijnaansluiting.nl. Deze aansluiting heeft u nodig voor bijvoorbeeld tijdelijke bewoning en geldt voor maximaal twee jaar. Bekijk hieronder alle informatie over deze aansluiting. Vraag altijd een installateur om advies.

Soorten tijdelijke aansluitingen

Capaciteit Geschikt voor
 1x10A portiekverlichting of in een garagebox voor bijvoorbeeld een elektrische lader, de garagepoort of een lamp. Deze aansluiting heeft een beperkt piekvermogen.
 3x25A (standaardaansluiting) standaardapparaten, zoals een elektrische boiler, koelkast, wasmachine, computer, verlichting.
3x35A standaardapparaten en daarnaast ook apparaten die meer vermogen nodig hebben. Zoals een jacuzzi, hottub, (5-pits) elektrische kookplaat, sauna, elektrische warmtepomp.

De kosten

De kosten voor een tijdelijke aansluiting bestaan uit eenmalige en periodieke kosten.

  1. Eenmalige kosten

    Het bedrag hangt af van de capaciteit die u kiest. U ontvangt hiervan een rekening van Liander. Aan de verwijdering van de aansluiting na maximaal twee jaar zijn ook kosten verbonden. Bekijk de eenmalige kosten.

  2. Periodieke kosten

    De netbeheerkosten (onder andere voor meterhuur en transport) betaalt u maandelijks via uw energieleverancier. Het bedrag is afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting. Bekijk de periodieke kosten.

Vraag een aansluiting aan

Dit regelt u op mijnaansluiting.nl
Deze website is de centrale landelijke ingang voor gas-, elektriciteits-, water- en kabelaansluitingen. 
 

Komt u er op de site niet uit? Neem contact op met de helpdesk via 088 542 64 44.

Na uw aanvraag

Na uw aanvraag

Nadat u betaald heeft, neemt een aannemer van Liander contact met u op. Binnen een aantal weken voert hij de werkzaamheden uit.