Liander en Vitens samen aan de slag in 11 gemeenten

Liander en Vitens samen aan de slag in 11 gemeenten

Netbeheerder Liander en drinkwaterbedrijf Vitens starten in Nijmegen met het vervangen van gas- en waterleidingen. Verdeeld over elf gemeenten wordt zo’n 30 kilometer aan leidingen vervangen. Een grote klus, waarvoor vanochtend letterlijk de eerste schop in de grond ging.

Naast Nijmegen, gaan we samen met Vitens aan de slag in de gemeenten Aalten, Arnhem, Berg en Dal, Brummen, Doesburg, Doetinchem, Ede, Nijmegen, Oude IJsselstreek, Renkum en Rheden. We verwachten het werk hier in 2022 af te ronden.

De werkzaamheden in deze gemeenten maken deel uit van een grotere saneringsoperatie. In totaal wordt 200 kilometer gas- en waterleidingen vervangen.

Samenwerken levert voordeel op

COO Marlies Visser: “De uitfasering van aardgas is in een versnelling gekomen. Dat neemt niet weg dat Liander de komende decennia veel huishoudens nog wel afhankelijk zijn van aardgas. Daarom blijven we waar nodig investeren en onderhouden we een veilig en goedwerkend gasnet.”

Ze vervolgt: “Samenwerking is voor Liander belangrijk. Door werkzaamheden te combineren hoeft de grond maar één keer open. Dat is een voordeel voor omwonenden. Daarnaast komt er door de energietransitie heel veel werk op ons af. Het is belangrijk om zo efficiënt en slim mogelijk werken, zeker gezien het grote tekort aan technici. Deze samenwerking helpt daarbij.”

Overlast

Het werk vindt buiten op straat plaats. Werken we in uw gemeente of wellicht in uw straat? Dan kunnen de werkzaamheden enige overlast veroorzaken. Denk aan geluidshinder of tijdelijke afsluitingen van de toevoer van gas en water. Uiteraard doen we er alles aan de overlast tot het minimum te beperken.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Friesland krijgt slimme openbare verlichting

Friesland krijgt slimme openbare verlichting

In Friesland wordt de komende periode een nieuw systeem in gebruik genomen om de straatverlichting meer flexibel te kunn ...

Lees artikel