Sarike van Wette wint Young Talent Award 2018

Sarike van Wette wint Young Talent Award 2018

Sarike van Wette, Manager Rayon Amsterdam Liander Operatie, wint de Young Talent Award 2018. Wij zijn super trots op ons toptalent met het winnen van deze award! De prijs werd gisteravond uitgereikt, gelijktijdig met de Topvrouw van het Jaar verkiezing in De Hallen Studio’s in Amsterdam.

Young Talent Award

De Young Talent Award wordt uitgereikt door de Stichting Topvrouwen en is een aanmoedigingsprijs voor jong aanstormend vrouwelijk talent. De verkiezing komt voort uit de wens om een platform te creëren waarop vrouwelijk talent in Nederlandse organisaties aandacht krijgt, zichtbaar wordt en daarmee een functie als rolmodel kan vervullen. De talenten worden door hun werkgever voorgedragen voor de award, omdat zij in de organisatie worden gezien als toekomstige topvrouw. In het bijzijn van 300 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid, werd dit jaar voor de 14e keer twee prijzen door de stichting uitgereikt: Topvrouw van het Jaar (in 2016 uitgereikt aan Ingrid Thijssen) en de Young Talent Award. Voor de Young Talent Award waren dit jaar maar liefst 26 kandidaten genomineerd. Sarike eindigde gisteravond bij de laatste drie en nam even later op het podium de Young Talent Award in ontvangst.

 

Sarike van Wetten Young Talent Award

Sarike (midden) winnaar Young Talent Award 2018

Topvrouw van het Jaar

Topvrouw van 2018 is de Haarlemse Eugenie van Wiechen. Ze is algemeen directeur van FD Mediagroep waar ook het FD en BNR onder vallen. Zij is een jaar lang het gezicht voor ‘de strijd’ om meer vrouwen op topfuncties te krijgen. De andere twee finalisten waren Annemieke den Otter, Chief Financial Officer bij Ordina en Margaret Versteden, Chief Commercial Officer bij Bol.com.

Nieuwe functie

De prijs komt voor Sarike op de valreep voor de start in haar nieuwe functie per 1 oktober a.s. in de rol van Manager Strategie & Omgeving bij ons bedrijfsonderdeel Klant & Markt.
Sarike: “Ik heb veel zin om te leren en mijn bijdrage te leveren aan de uitdagingen die Alliander heeft. Ik denk dat ik de ambitieuze toekomst kan verbinden met de realistische, vaak complexe werkelijkheid.”

Bekijk gerelateerd nieuws:

Overleg over aanpak bodemverontreiniging bij gaslekken

Overleg over aanpak bodemverontreiniging bij gaslekken

Recent onderzoek in opdracht van Netbeheer Nederland heeft uitgewezen dat kleine langdurige gaslekken benzeenverontreini ...

Lees artikel

Aan de slag met aardgasloze proeftuinen

Aan de slag met aardgasloze proeftuinen

De gemeenten Amsterdam, Katwijk, Nijmegen, Noordoostpolder, Purmerend, Vlieland en Wageningen zijn geselecteerd om mee t ...

Lees artikel