Meer stroomstoringen door warme zomerweer

Meer stroomstoringen door warme zomerweer

Er hebben zich de laatste dagen gemiddeld meer stroomstoringen voorgedaan dan normaal. Met name in Amsterdam. De oorzaak daarvan is waarschijnlijk het warme zomerweer.

De toename van het aantal stroomstoringen wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de combinatie van aanhoudende hitte en droogte. Extreem warm en droog weer kan in uitzonderlijke gevallen tot stroomstoringen leiden. Sommige onderdelen in onze netten, onder meer in kabelverbindingen, zijn gevoelig voor zeer hoge temperaturen of voor uitdroging.

Extreme weersomstandigheden

In het algemeen kunnen extreme weersomstandigheden, zoals zeer veel neerslag, blikseminslag of zeer hoge temperaturen, het ontstaan van defecten versnellen. Wanneer een verbinding uitvalt, schakelt de beveiliging automatisch de stroom uit. Zoals gebruikelijk wordt de stroom vervolgens omgeleid om iedereen zo snel mogelijk weer van elektriciteit te voorzien. Liander houdt de situatie nauwlettend in de gaten en zet zonodig extra storingsploegen in.

  

 

Bekijk gerelateerd nieuws:

Primeur: gasverdeelstation in peperbus

Primeur: gasverdeelstation in peperbus

Deze week is er middenin Amsterdam op een historische plek op het Rokin een gaspeperbus geplaatst. Het is de eerste pepe ...

Lees artikel

Extra storingsploegen voor overlast stroomstoringen

Extra storingsploegen voor overlast stroomstoringen

Liander zet de komende dagen extra storingsploegen in om stroomstoringen zo snel mogelijk te herstellen. De afgelopen da ...

Lees artikel