Check of uw aansluiting geschikt is

Extra meetpunt voorwaarden aansluiting

Het benodigde vermogen van uw aansluiting kan veranderen zodra u een (of meer) extra meetpunt(en) heeft en uw aansluiting gaat delen. Controleer daarom of uw aansluiting voldoende capaciteit heeft voor de nieuwe situatie. Maar ook of uw meterkast groot genoeg is voor een of meer extra meetpunten. U kunt tot maximaal 5 extra meetpunten aanvragen.

Aansluiting verzwaren

  • Een extra meetpunt kan worden geplaatst vanaf 1x40Ampère en vanaf 3X25Ampère. Bekijk via MijnLiander welke capaciteit uw aansluiting heeft.
  • De aansluitwaarde van het extra meetpunt is altijd gelijk aan de bestaande (primaire) aansluiting. Voorbeeld: heeft u een 3X25Ampère aansluiting, dan blijft dit uw maximale capaciteit.
  • Wanneer de capaciteit van uw aansluiting niet voldoende is moet u de aansluiting verzwaren. Een verzwaring van uw aansluiting brengt extra kosten met zich mee. Houd hier rekening mee bij het aanvragen van een extra meetpunt. Een verzwaring vraagt u aan via mijnaansluiting.nl.
  • Heeft u vragen over de capaciteit die er nodig is? Neem altijd eerst contact op met een erkend installateur.

Beveiliging

  • Voor het plaatsen van een extra meetpunt moet de aansluiting zijn voorzien van automaten. Is de hoofdbeveiliging van de aansluiting voorzien van een smeltveiligheid, dan bouwen wij dit om naar een hoofdbeveiliging met automaat. Dit brengt extra kosten voor u met zich mee.
  • Er moet een hoofdschakelaar in de meterkast aanwezig zijn. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Ruimte in meterkast

  • Past het extra meetpunt in de meterkast? Houdt u per extra meetpunt rekening met minimaal 25 cm (breedte) en 58 cm (hoogte) vrije ruimte naast de huidige meter.