Zonnepanelen aanmelden

Zonnepanelen aanmelden

Meld uw zonnepanelen aan via energieleveren.nl. Zo krijg je geld voor de stroom die je levert, nu en in de toekomst. We weten daarmee waar op het energienet extra opwek plaatsvindt. En zo weten we beter waar het energienet verzwaard en uitgebreid moet worden om zo storingen te voorkomen.

Hoe meldt u zonnepanelen aan voor terugleveren?

Zonnepanelen aanmelden kan al vóór het plaatsen van uw zonnepanelen. Dit doet u op het landelijk meldpunt van netbeheerders: energieleveren.nl.  Daarna pakt uw netbeheerder uw aanmelding op. Houd de volgende gegevens bij de hand:

  • Uw naam, adres en woonplaats.
  • Uw installatiegegevens: type, vermogen, merk van uw installatie. Deze vindt u op de factuur en in de handleiding van uw zonnepanelen.

Check uw aanmelding van zonnepanelen

Check uw aanmelding op energieleveren.nl. Na het aanmaken van uw persoonlijke account kunt u uw gegevens inzien en wijzigingen doorvoeren. 

U wilt energie gaan opwekken

Nog aan het oriënteren? Via een stappenplan leert u hoe u energie op kunt wekken. En lees meer over salderen en de salderingsregeling.

Draag bij aan een betrouwbaar energienet

De vraag naar stroom neemt toe. Net zoals het aanbod van zonne- en windenergie. Dit zorgt voor drukte op het elektriciteitsnet. Voor Liander als netbeheerder is het belangrijk dat we inzicht hebben in de hoeveelheid teruggeleverde energie die we op ons net kunnen verwachten. Alleen dan kunnen we het net optimaal blijven inzetten en zorgen dat de energievoorziening betrouwbaar en betaalbaar blijft. Meld u daarom aan voor het terugleveren van de door u opgewekte energie.

Energie verdient aandacht

De energietransitie is in een volgende versnelling gekomen. Als netbeheerder werken wij aan het energienet van vandaag en morgen. Dit doen we vanuit het maatschappelijk belang om energie voor iedereen betrouwbaar, betaalbaar en bereikbaar te houden.

Veelgestelde vragen energieleveren.nl

  • U kunt uw zonnepanelen aanmelden via de website energieleveren.nl. In sommige gevallen doet de installateur of leverancier dit voor u. Na een succesvolle registratie krijgt u van ons een bevestigingsbrief. Om te controleren of uw zonnepanelen zijn aangemeld kunt u contact opnemen met uw leverancier.

    U kunt na uw aanmelding altijd weer inloggen op energieleveren.nl om uw gegevens in te zien. Heeft u geen inloggegevens? Neem dan contact op met de onze klantenservice.

  • Liander zorgt voor uw elektriciteits- en/of gasaansluiting op het energienet. Het vermogen van uw aansluiting kunt u bekijken via Mijn Liander. Inloggen kan met uw postcode, huisnummer en meternummer (laatste 6 cijfers). Nadat u bent ingelogd ziet u direct de gegevens van uw huidige installatie.

  • Als netbeheerder kunnen wij niet bepalen of uw meter geschikt is voor het terugleveren van energie. Wij verzoeken u hierover contact op te nemen met uw installateur. Log in of meldt u op Mijn Liander om te zien of uw zonnepanelen al zijn aangemeld.