Liander aan het werk in Rijnsaterwoude

Onderhoudswerkzaamheden Rijnsaterwoude

Liander gaat op de Woudsedijk Noord in Rijnsaterwoude een nieuw transformatorhuisje plaatsen. Wij noemen dat een compactstation. Het oude compactstation gaan we verwijderen. Hieronder vindt u informatie over de onderhoudswerkzaamheden die wij in Rijnsaterwoude uitvoeren.

 
Start onderhoudswerkzaamheden 1 oktober 2018
Verwachte einddatum onderhoudswerkzaamheden 11 januari 2019
Soort onderhoudswerkzaamheden Vervangen compactstation, vernieuwen elektriciteitsnet
Uitvoering namens Liander Van Voskuilen Woudenberg BV
 


Liander vernieuwt het elektriciteitsnet

Liander vervangt en vernieuwt een deel van het elektriciteitsnet op de Woudsedijk Noord 1. Daar plaatsen wij een een nieuw bovengronds transformatorhuisje (compactstation) en verwijderen het oude. Dit nieuwe huisje is iets groter dan het oude. De onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om de groei van de energietransitie aan te kunnen. Voorbeelden hiervan zijn het elektrisch verwarmen, zonnepanelen en de groei van elektrisch vervoer. Zo kunt u ook in de toekomst veilig stroom blijven gebruiken.

Woudsewijk Noord bereikbaar tijdens hijskraanwerk

Om het nieuwe transformatorhuisje te kunnen plaatsen, gebruiken we een hijskraan. Dit duurt maximaal een werkdag. Het nieuwe compactstation komt langs de weg voor de Woudsedijk Noord, huisnummer 1. Ook voor het verwijderen van het oude huisje is een hijskraan nodig. Ook dit duurt een werkdag. Het plaatsen en verwijderen vindt op verschillende dagen plaats. Tijdens het verwijderen en plaatsen is de Woudsedijk Noord bereikbaar. Waar mogelijk leggen wij rijplaten over opbrekingen aan de Woudsedijk Noord, waardoor u gewoon kunt passeren. 

Graafwerkzaamheden en heipalen

Voor het plaatsen van het nieuwe compactstation worden heipalen geslagen. Dit geeft mogelijk geluidshinder. Naast het plaatsen en verwijderen van het transformatorhuisje vinden graafwerkzaamheden plaats voor het vervangen en vernieuwen van de elektriciteitskabels van en naar het nieuwe compactstation. Er zijn drie elektriciteitskabels die geleidelijk verplaatst worden van het oude transformatorhuisje naar het nieuwe. Tijdelijk schakelen we daarvoor de stroom uit. Hierdoor heeft u korte tijd geen stroom. U ontvangt van tevoren een bericht hierover.

Bewoners en bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvingen eerder al een brief over de werkzaamheden en wat deze voor hen betekenen. 

Onderhoudswerkzaamheden: 1 oktober 2018 tot 11 januari 2019

Liander startte op 1 oktober met de werkzaamheden en rondt deze naar verwachting op 11 januari 2019 af.  
De graafwerkzaamheden en inbedrijfname van de nieuwe elektriciteitskabels staan gepland van 1 oktober tot en met 30 november 2018. Dit is ruim genomen; het kan zijn dat Liander eerder klaar is.

 

Veelgestelde vragen onderhoudswerkzaamheden Rijnsaterwoude

 • Liander vervangt en vernieuwt een deel van het elektriciteitsnet op de Woudsedijk Noord 1. Daar plaatsen wij een nieuw bovengronds transformatorhuisje (compactstation) en verwijderen het oude. Dit nieuwe huisje is iets groter dan het oude. 

  Naast het plaatsen en verwijderen van het transformatorhuisje vinden graafwerkzaamheden plaats voor het vervangen en vernieuwen van de elektriciteitskabels van en naar het nieuwe compactstation.

 • De werkzaamheden zijn nodig om de groei van de energietransitie aan te kunnen. Voorbeelden hiervan zijn het elektrisch verwarmen, zonnepanelen en de groei van elektrisch vervoer. Zo kunt u ook in de toekomst veilig stroom blijven gebruiken. 

 • Liander startte op 1 oktober 2018 met de werkzaamheden. We verwachten dat we klaar zijn op 19 januari 2019.

 • De werkzaamheden duren ongeveer 11 weken. We verwachten dat de werkzaamheden op 11 januari klaar zijn. 
  De graafwerkzaamheden en inbedrijfname van de nieuwe elektriciteitskabels staan gepland van 1 oktober tot en met 30 november 2018. Dit is ruim genomen; het kan zijn dat Liander eerder klaar is. 

 • We begrijpen dat hinder vervelend is. Daarom proberen we dit zo veel mogelijk tot een minimum te beperken.

  De werkzaamheden vinden met name plaats ter hoogte van huisnummer 1 van de Woudsedijk Noord. Op dit perceel staat het oude transformatorhuisje (compactstation). Het nieuwe wordt geplaatst boven aan de dijk, langs de weg. 

  Woudsewijk Noord gewoon bereikbaar tijdens vervangen transformatorhuisje
  Om het nieuwe transformatorhuisje te kunnen plaatsen, wordt een hijskraan gebruikt. Dit duurt maximaal een werkdag. Ook voor het verwijderen van het oude huisje wordt een hijskraan gebruikt. Ook dit duurt een werkdag. Het plaatsen en verwijderen vindt op verschillende dagen plaats. Tijdens het verwijderen en plaatsen is de Woudsedijk Noord bereikbaar. Waar mogelijk leggen wij rijplaten over opbrekingen aan de Woudsedijk Noord waardoor u gewoon kunt passeren. 

  Heipalen en graafwerkzaamheden
  Voor het plaatsen van het nieuwe compactstation worden heipalen geslagen. Dit geeft mogelijk geluidshinder met zich mee. 

  Naast het plaatsen en verwijderen van het transformatorhuisje vinden graafwerkzaamheden plaats voor het vervangen en vernieuwen van de elektriciteitskabels van en naar het nieuwe compactstation. Er zijn drie elektriciteitskabels die geleidelijk overgenomen worden van het oude transformatorhuisje naar het nieuwe. De stroom wordt bij het overzetten uitgeschakeld. Hierdoor heeft u korte tijd geen stroom. Omwonenden ontvangen van tevoren een uitschakelbericht hierover. 

  Brief voor omwonenden en bedrijven
  Bewoners in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvingen een brief over de werkzaamheden en wat deze voor hen betekenen. 

 • Liander voert de graafwerkzaamheden voor het vervangen en vernieuwen van de elektriciteitskabels samen uit met aannemer Van Voskuilen Woudenberg BV

   

 • Via deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over de werkzaamheden. Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u terecht bij Vincent Tiné, projectmanager bij Liander via 06-11616198.

 • Heeft u vragen over de onderhoudswerkzaamheden ? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice, op telefoonnummer 088-542 64 44. Onze collega's van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 16:00 uur. Houdt u bij het bellen het volgende kenmerk bij de hand: 0176733.

 • Voor de werkzaamheden is het noodzakelijk dat eenmalig gedurende een korte tijd de stroom uitgeschakeld wordt. Omwonenden ontvangen hierover van tevoren een uitschakelbericht. Lees de tips over hoe u zich kunt voorbereiden op een energieonderbreking.