Werkzaamheden Aalten

Werkzaamheden Aalten

Planning (voorlopig) Wat gaat Liander doen?
4 augustus - eind september 2021 

Vervanging van oude gasleidingen in Haarlem Centrum.

We vervangen gasleidingen in deze straten:

Nassaustraat, Ridderstraat,  Korte Jansstraat, Korte Jansbrug, Zakstraat, Bloemertstraat en de T Krom te Haarlem.

Meer informatie

Op de website van onze aannemer Firma Van Baarsen vindt u gedetailleerde informatie over de werkzaamheden.

Klik op de afbeelding om een vergrote versie te zien.

We vervangen gasleidingen op meerdere plekken in Nederland

Landelijk vervangt Liander meer dan 1000 kilometer gasleidingen voor 2032. Lees daarover meer op deze pagina. De gasleidingen in het centrum van Haarlem zijn verouderd. Daarom vervangen we ze door nieuwe leidingen.

Haarlem centrum krijgt alvast nieuwe elektriciteitskabels

Omdat we de straat openmaken voor de gasleidingen, leggen we ook alvast nieuwe elektriciteitskabels aan. Zo voorkomen we dat we de straat twee keer moeten openmaken. En dat is wel zo fijn in een druk centrum als Haarlem. De elektriciteitskabels zijn in de toekomst nodig, omdat steeds meer mensen gebruik maken van meer en duurzame energie. De nieuwe kabels zijn dikker dan de bestaande: er kan meer elektriciteit doorheen. Zo is het centrum van Haarlem klaar voor de toekomst.

Woningen of bedrijfspanden blijven bereikbaar

We gaan de werkzaamheden verrichten op de locatie waar de gasbuizen en elektriciteitskabels liggen. Dit is vaak onder de stoep en/of de weg. Het kan zijn dat tijdens de werkzaamheden (een deel) van de stoep en/of weg niet beschikbaar is. Wel blijven huizen en bedrijven bereikbaar. Om de hinder bij het bereiken van uw woning of bedrijfspand te beperken, leggen we planken over de opgebroken weggedeelten.

Omwonenden en bedrijven kunnen stroom blijven gebruiken

Tijdens de werkzaamheden kunt u gewoon stroom blijven gebruiken. We leggen alvast nieuwe elektriciteitskabels aan, maar daarvoor hoeft de stroom er niet af.

Tijdens de werkzaamheden is er korte tijd geen gas

Als we de oude gasleidingen vervangen door nieuwe, is het nodig dat wij het gas tijdelijk afsluiten. Geldt dit voor u? Dan krijgt u van tevoren een brief van ons. Daarin vindt u de datum en het tijdstip.

Vragen

Heeft u nog vragen over de voorbereiding of de planning? Neem dan gerust contact op met Technisch Klant Contact van Liander, op 088 - 542 63 23 (ook bereikbaar buiten kantooruren). Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met René van der Sluis van de firma Van Baarsen op 06 - 30 69 12 39.