Noord Holland webinars

nhn webinar

De komende jaren loopt het elektriciteitsnet in Nederland op steeds meer plekken tegen zijn grenzen aan. Alle provincies in Nederland hebben op dit moment al in meer of mindere mate te maken met krapte op het elektriciteitsnet.

Door met elkaar in gesprek te gaan hopen we zoveel mogelijk vragen met betrekking tot transportschaarste te kunnen beantwoorden. Om die reden organiseren wij regelmatig webinars voor grootzakelijke klanten en andere geïnteresseerden. Tijdens de webinars bespreken we de oorzaak van transportschaarste in de regio. Denk hierbij aan de snelle groei van verschillende ontwikkelingen zoals duurzame opwek. Vervolgens bespreken we de gevolgen van transportschaarste voor u en de regio en geven we inzicht in mogelijke oplossingen. Tijdens de bijeenkomst is er alle ruimte voor vragen.

Wilt u één van onze webinars live bijwonen? Meldt u zich dan hier aan voor de komende webinars.

Aanmelden:

22 November - Gemeente Koggeland - Aanmelden

30 November - Gemeente Opmeer - Aanmelden

7 December - Dijk & Waard - Aanmelden

14 December - Alkmaar - Aanmelden 

21 December - Buch - Aanmelden

 

Het webinar vindt plaats via Microsoft Teams. Microsoft Teams is een communicatieprogramma waarmee online het webinar gevolgd kan worden. Het is niet noodzakelijk om het programma te installeren om het webinar te volgen.

Terugkijken:

Webinar gemist of terugkijken? Dat kan! Hieronder staan de webinars die reeds gegeven zijn. Deze zijn eenvoudig terug te kijken via de link (YouTube). 

Webinar Hollands Kroon =>> Bekijk hier het webinar op YouTube.  
Berichtgeving Aanpak Knelpunten elektriciteitsnet Hollands Kroon: lees hier

Webinar Den Helder => Webinar over transportschaarste - YouTube

Webinar Schagen =>Webinar over transportschaarte YouTube

Webinar Texel => Webinar Transportschaarste - YouTube

Webinar Medemblik => Webinar over Transportschaarste - YouTube

 

 

Drukte op het elektriciteitsnet

Het Nederlandse elektriciteitsnet behoort tot de betrouwbaarste ter wereld. Liander heeft als netbeheerder de taak om het net te onderhouden en ontwikkelen. De toename van de vraag naar elektriciteit en de snelle opkomst van zonne-energie zorgen ervoor dat het druk is op het elektriciteitsnet. Zelfs zo druk dat er gebieden zijn waar grote bedrijven geen nieuwe of extra capaciteit kunnen krijgen of leveren. Meer informatie over de capaciteit van het elektriciteitsnet vindt u hier.