Ik heb een verzwaring aangevraagd

Verzwaring

Wanneer wordt mijn aansluiting verzwaard?

Verzwaring

U heeft een verzwaring van uw energieaansluiting aangevraagd. Door het metertekort duurt het langer voordat wij deze verzwaring kunnen uitvoeren.

Wat betekent dit voor uw aanvraag?
Heeft u na 1 augustus 2022 een verzwaring aangevraagd? Dan voeren wij uw aanvraag binnen 7 maanden uit. De doorlooptijd van uw aanvraag is afhankelijk van de werkzaamheden die bij u thuis moeten gebeuren én van de regio waarin u woont. We begrijpen dat de langere doorlooptijd vervelend kan zijn en vragen uw begrip voor de situatie.  

Wij merken dat veel klanten contact met ons opnemen met vragen over de status van hun aanvraag of om te vragen of wij de aanvraag eerder in behandeling kunnen nemen. Onze medewerkers staat u graag te woord. Alleen kunnen zij niet meer informatie geven dan de informatie die u hier vindt.

Is uw meterkast goed voorbereid?
Onze monteur kan pas aan de slag als de meterkast goed is voorbereid op de verzwaring. Er is een 4-polige hoofdschakelaar nodig in uw meterkast. Als u deze niet heeft kunt u deze hoofdschakelaar laten plaatsen door een erkend installateur met zegelrecht. Zorg dat dit is gebeurd voordat onze monteur bij u langskomt. Dan weet u zeker dat hij uw stroomaansluiting kan verzwaren. Lees hier meer over de voorbereiding in de meterkast.