Wat kan er in een oranje of rood gebied?

Oranje of rood gebied

Er is in een oranje of rood gebied weinig tot geen ruimte beschikbaar op het elektriciteitsnet. Dit geldt alleen voor grootverbruikaansluitingen. Dit zijn zakelijke aansluitingen groter dan 3x80 ampère. Het kan gelden voor zowel het verbruiken als het terugleveren van elektriciteit. We werken hard aan het uitbreiden van het elektriciteitsnet. Zodra deze werkzaamheden klaar zijn, is er weer transportcapaciteit beschikbaar voor grootverbruikers.

Bent u consument en heeft u zonnepanelen? Dan is het niet altijd vanzelfsprekend dat u opgewekte energie kunt terugleveren aan het elektriciteitsnet. U leest hier meer over op onze website

U kunt twee dingen doen:

  • Nu een aansluiting aanvragen. U krijgt dan een grootverbruikaansluiting met een transportbeperking: u kunt dan minder afnemen en terugleveren dan u zou willen. Zodra er capaciteit vrij komt, verdelen we deze onder klanten op volgorde van binnenkomst van de aanvraag.
  • Een grootverbruikaansluiting aanvragen, zodra er capaciteit beschikbaar is. We vermelden op onze website wanneer er meer ruimte op het elektriciteitsnet is. Let op: klanten die nu al een aansluiting aanvragen, komen als eerste aan de beurt om vermogen dat vrijkomt te gebruiken.

 

Aansluiting aanvragen of wijzigen