De slimme energiemeter in uw gemeente

Slimme meter Toolkit

In uw gemeente wordt binnenkort bij alle huishoudens en kleine bedrijven de traditionele elektriciteits- en gasmeter vervangen door slimme energiemeters. Het geeft uw inwoners inzicht in hun energieverbruik. Zo gaan we samen voor veilige en duurzame energie in uw gemeente. Om uw inwoners te informeren over deze grootschalige aanbieding in uw gemeente stellen we uw hulp erg op prijs.

Het is belangrijk dat de inwoners van uw gemeente op de hoogte zijn waarom de oude elektriciteits- en gasmeter worden vervangen door de nieuwe slimme energiemeters en wanneer deze werkzaamheden gepland zijn. Verder is het van belang dat de bewoner op dat moment thuis is en dat de monteur op het afgesproken tijdstip de meters kan wisselen. Om dit zo goed mogelijk onder de aandacht te krijgen bij alle inwoners, vragen wij uw gemeente om hier ook over te communiceren. Om u hierin te faciliteren vindt u op deze pagina een persbericht, nieuwsbericht, voorbeeldposts en veelgestelde vragen over de slimme meter.

Persbericht

Om de communicatie rondom de slimme energiemeter voor uw gemeente zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij een persbericht opgesteld.

Online nieuwsbericht

Om de communicatie rondom de slimme energiemeter voor uw woningbouwvereniging zo makkelijk mogelijk te maken, leveren we een nieuwsbericht aan.

Social media

Om de communicatie rondom de slimme energiemeter voor uw woningbouwvereniging zo makkelijk mogelijk te maken, leveren we een aantal kant-en-klare socialposts aan.

Planningsoverzicht

U ontvangt vanzelf van ons een brief wanneer we bij u in de buurt de slimme meter aanbieden. 

Veelgestelde vragen

 • De slimme energiemeter is een nieuwe meter die uw huidige energiemeter vervangt. Als u naast elektriciteit ook gas heeft, dan wordt zowel de elektriciteits- als de gasmeter vervangen. Met deze nieuwe meters kan Liander zes keer per jaar automatisch de meterstanden uitlezen. Hierdoor hoeft u deze niet meer door te geven.

 • Ga voor meer informatie naar www.liander.nl/slimmemeter.

  • U hoeft geen meterstanden meer door te geven.
  • U krijgt om de twee maanden een verbruiksoverzicht van uw elektriciteit en gas.
  • Door een energieverbruiksmanager (app, portal of apparaatje) aan uw slimme meter te koppelen, krijgt u nog meer inzicht in uw energieverbruik.
  • Met inzicht in uw energieverbruik wordt het makkelijker om geld te besparen op uw energierekening.
  • Uw energienota is nauwkeuriger en van betere kwaliteit.

  Door zo veel mogelijk huishoudens van een slimme energiemeter te voorzien, kan Liander eerder inspelen op storingen en wordt de kwaliteit van de energielevering nog beter. De energievoorziening krijgt zo een hogere betrouwbaarheid en betaalbaarheid.

Goed om te weten: Fabels en feiten

Er wordt veel gesproken over de slimme meter. Maar welke informatie klopt? Wat zijn de feiten en wat zijn de fabels? Door middel van stellingen geven we inzicht in wat de slimme meter kan en níet kan. Eerlijk, en goed om te weten.