Stroomstoring Flevoland

Stroomstoring Flevoland

Op 2 september 2022 heeft een groot deel van Flevoland last gehad van een storing in het hoogspanningsnet. Huishoudens en bedrijven hebben hierdoor korte tijd geen stroom gehad. Wij begrijpen dat er veel vragen zijn over de storing en de afhandeling van de schademeldingen. Daarom delen wij op deze pagina de meest actuele informatie. Ook vindt u hier veelgestelde vragen over de stroomstoring en de antwoorden daarop.

Veelgestelde vragen stroomstoring Flevoland

  • Op dit moment wordt de oorzaak van de storing onderzocht door onafhankelijke onderzoeksbureaus. Zij kijken ook naar de schade die mogelijk veroorzaakt is door deze gebeurtenis. Zodra de resultaten van dit technisch onderzoek beschikbaar zijn worden de individuele schademeldingen beoordeeld. De resultaten van het technisch onderzoek worden eind 2022 verwacht.

  • Nee, in dit geval is er geen er geen sprake van wettelijke compensatie. Bij wettelijke compensatie gaat het om een vaste vergoeding die wettelijk is vastgesteld Voorwaarde is dat de stroomstoring veroorzaakt is in het hoogspanningsnet. Daarnaast moet de storing langer duren dan 60 minuten. De storing in Flevoland is door de landelijke netbeheerder TenneT en Liander binnen een uur verholpen.
  • Als u denkt recht te hebben op een schadevergoeding, vul dan het schadeformulier op onze website in. Let op: controleer altijd eerst of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Meer informatie hierover is te lezen op deze pagina.

  • Alle schademeldingen worden individueel beoordeeld nadat het technisch onderzoek is afgerond. Iedereen die een schademelding heeft ingediend ontvangt van ons een bericht. Wij vinden het belangrijk om schademeldingen zorgvuldig te beoordelen. Zodra de resultaten van het onderzoek bekend zijn, ontvangt u van ons een reactie op uw ingediende schadeclaim.

  • Bekijk het overzicht met actuele informatie over storingen op onze website. Hier vindt u ook tips over wat u kunt doen bij een gas of stroomstoring.