Meterstoring Melden

Meterstoring melden

Heeft u van uw energieleverancier bericht gehad dat uw meterstanden niet op afstand uitleesbaar zijn? Of heeft u zelf gemerkt dat uw meterstanden niet meer automatisch worden doorgestuurd aan uw energieleverancier? Mogelijk is er in uw meter een communicatiestoring ontstaan. Wij verhelpen uw meterstoring kosteloos. 

Tip! Kijk eerst via Mijn Liander of het automatisch doorsturen van uw meterstanden aan of uit staat. 

Zijn uw meterstanden niet op afstand uitleesbaar?

Geef uw gegevens door via onderstaand formulier. Wij onderzoeken met deze gegevens of er een nieuwe meter nodig is.

Gegevens van uw meter

*Vul hier het nummer in van uw stroomaansluiting. De EAN code van uw aansluiting kunt u vinden op Mijn Liander. Kunt u niet in Mijn Liander? De EAN code staat ook vermeld achter 'Aansluiting stroom' in de e-mail die u van uw energieleverancier heeft ontvangen. Staat de EAN-code niet in de e-mail of heeft u geen e-mail ontvangen?  U kunt uw EAN-code ook hier opvragen.

Vul hier het nummer in van uw gasaansluiting. Dit zijn de 18 cijfers die vermeld staan achter 'Aansluiting gas in de e-mail die u van uw energieleverancier heeft ontvangen. Staat de EAN-code niet in de e-mail of heeft u geen e-mail ontvangen?  U kunt uw EAN-code ook hier opvragen.

Uw persoonsgegevens

(niet verplicht)

Inzicht in uw verbruik

Om tóch inzicht in uw verbruik te krijgen kunt u gebruik maken van de P1-poort in uw slimme elektriciteitsmeter. Met behulp van een verbruiksmanager. Lees verder over inzicht in uw energieverbruik. Een overzicht met opties waar u gebruik van kunt maken vindt u op www.energieverbruiksmanagers.nl.