Consequenties voor VVE's en woningbouwcorporaties

Consequenties voor VVE's en woningbouwcorporaties

Maakt u binnen uw VVE of woningbouwcorporatie gebruik van het TF-signaal? Dan heeft het stoppen van het TF-signaal consequenties. Installaties kunnen dan vanaf 1 september 2018 niet meer in- en uitgeschakeld worden en/of op andere manieren niet goed meer functioneren. Het gaat dan met name om verlichting in uw gebouwen en terreinen

Verlichting op uw terrein?

Heeft u verlichting op uw parkeerterrein, is uw bedrijfsterrein verlicht of heeft u galerijverlichting in beheer? De kans bestaat dat het aan- en uitschakelen dan met behulp van het TF-signaal gebeurt. U dient dan zelf te zorgen voor een nieuw schakelsysteem om ook vanaf 1 september 2018 deze verlichting in en uit te kunnen schakelen.

Er zijn verschillende schakeloplossingen mogelijk. Zo kunt u gebruik maken van een tijdklok voor het schakelen. Er zijn ook geavanceerde systemen waarbij u gebruik maakt van bewegingscensoren of dimmers om het schakelen of de lichtsterkte in ruimtes te regelen.

Veelgestelde vragen

  • Uw installatie-adviseur kan u hierbij helpen. Samen met uw installatie-adviseur kunt u ook de beste oplossing oplossing bepalen voor uw organisatie en specifieke situatie.

  • Uw installatie-adviseur kan u hierbij helpen. Hij kan u adviseren over de beste oplossing voor uw organisatie en specifieke situatie.

  • Heeft de mast een 1x6 ampère geschakelde aansluiting? Dan zit u op het elektriciteitsnet van Liander en regelt Liander de schakeling. Heeft u een ander soort aansluiting, bijvoorbeeld een 3x25 ampère aansluiting? Dan wordt deze niet door Liander geschakeld. Als er achter die aansluiting openbare verlichting zit, is die niet direct op het net van Liander aangesloten. en regelt Liander daarvoor ook niet de schakeling. Als uw een eigen elektriciteitsnet heeft (die u zelf beheert), waar openbare verlichting op is aangesloten, zit die ook niet direct op het net van Liander en wordt de schakeling ook niet door Liander geregeld. In dat geval moet u dus zelf het schakelen regelen.