Amsterdam-Zuidoost krijgt de slimme meter

Amsterdam-Zuidoost

Binnenkort maken we kosteloos uw meterkast klaar voor de toekomst. We vervangen uw oude energiemeter door een nieuwe meter, de slimme meter. U heeft hierdoor meer inzicht in uw stroomverbruik, is energie besparen eenvoudiger en hoeft u nooit meer de meterstanden op te nemen. We hebben aannemer SmartInstall gevraagd deze werkzaamheden uit te voeren.

Wat kunt u van ons verwachten?

 1. U ontvangt 2 brieven

  Allereerst ontvangt u een brief en een folder met meer informatie over de slimme meter. Twee weken van te voren ontvangt u een afspraakbrief met een datum dat de monteur van SmartInstall langskomt om de slimme meters (elektriciteit en gas) te plaatsen.

 2. Liever een andere afspraak?

  Komt ons afspraakvoorstel u niet uit, dan kunt u uw afspraak makkelijk en snel verzetten via www.liandermeters.nl. U heeft hiervoor uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig die in de afspraakbrief staan. Stonden deze gegevens niet in de brief, dan kunt u telefonisch contact opnemen met SmartInstall op telefoonnummer 088 22 66 788 (op werkdagen van 8:00-20:00 uur en zaterdag van 8:00-17:00 uur)

 3. De monteur komt langs

  Op het afgesproken tijdstip komt de monteur van SmartInstall langs om uw elektriciteits- en gasmeter te vervangen. Vraagt u de monteur gerust naar zijn Liander legitimatiepasje. Hij is maximaal 1 uur bezig.

 4. Koppel uw smartphone aan de slimme meter

  Door het koppelen van de slimme meter aan een app of portal krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik. En hoe meer inzicht u heeft, hoe eenvoudiger het wordt om uw energiekosten te verlagen. Er zijn verschillende zogeheten energieverbruiksmanagers.

Wat is de slimme meter?

Waarom de slimme meter

De slimme meter levert u gemak op en geeft u inzicht in uw energieverbruik. Maar waarom plaatst Liander de slimme meter eigenlijk?