Amsterdam-Zuidoost krijgt de slimme meter

Amsterdam-Zuidoost

Binnenkort maken we kosteloos uw meterkast klaar voor de toekomst. We vervangen uw oude energiemeter door een nieuwe meter, de slimme meter. U heeft hierdoor meer inzicht in uw stroomverbruik, is energie besparen eenvoudiger en hoeft u nooit meer de meterstanden op te nemen. We hebben aannemer SmartInstall gevraagd deze werkzaamheden uit te voeren.

Wat kunt u van ons verwachten?

 1. U ontvangt 2 brieven

  Allereerst ontvangt u een brief en een folder met meer informatie over de slimme meter. Twee weken van te voren ontvangt u een afspraakbrief met een datum dat de monteur van SmartInstall langskomt om de slimme meters (elektriciteit en gas) te plaatsen.

 2. Liever een andere afspraak?

  Komt ons afspraakvoorstel u niet uit, dan kunt u uw afspraak makkelijk en snel verzetten via www.liandermeters.nl. U heeft hiervoor uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig die in de afspraakbrief staan. Stonden deze gegevens niet in de brief, dan kunt u telefonisch contact opnemen met SmartInstall op telefoonnummer 088 22 66 788 (op werkdagen van 8:00-20:00 uur en zaterdag van 8:00-17:00 uur)

 3. De monteur komt langs

  Op het afgesproken tijdstip komt de monteur van SmartInstall langs om uw elektriciteits- en gasmeter te vervangen. Vraagt u de monteur gerust naar zijn Liander legitimatiepasje. Hij is maximaal 1 uur bezig.

 4. Koppel uw smartphone aan de slimme meter

  Door het koppelen van de slimme meter aan een app of portal krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik. En hoe meer inzicht u heeft, hoe eenvoudiger het wordt om uw energiekosten te verlagen. Er zijn verschillende zogeheten energieverbruiksmanagers.

Wat is de slimme meter?

Waarom de slimme meter

Waarom de slimme meter

De slimme meter levert u gemak op en geeft u inzicht in uw energieverbruik. Maar waarom plaatst Liander de slimme meter eigenlijk?