Inspecties in de Regenboogbuurt

Inspecties in de Regenboogbuurt

In de Pigmenthof vervangen we de gasleidingen, omdat de grond in Almere de afgelopen jaren gezakt is. In de rest van de Regenboogbuurt worden daarom inspecties uitgevoerd naar de gasleidingen. Door de vorst worden er nu geen inspecties uitgevoerd. Zodra we alle inspecties hebben uitgevoerd informeren we u via een brief over de resultaten.

Veelgestelde vragen

  • Doordat de grond in Almere over de afgelopen jaren gezakt is, zakken in de Pigmenthof de leidingen en kabels onder de grond mee. De gasmeter is via een aansluitleiding verbonden aan de hoofdgasleiding die in de stoep ligt. Doordat de grond zakt komt er spanning op deze aansluitleiding, maar de situatie is veilig. Liander wil dat het ook in de toekomst veilig blijft. We vervangen daarom de gasleidingen in de Pigmenthof. In de rest van Regenboogbuurt worden inspecties uitgevoerd.

  • Ja, uit de controles die wij uitvoerden blijkt dat de situatie veilig is. Ruikt u toch gas? Open dan uw ramen en deuren en bel direct 0800-9009.

  • Liander wil graag dat het ook in de toekomst veilig blijft. Om de spanning van de gasleidingen weg te nemen worden nu de gasleidingen in de Pigmenthof vervangen. Deze nieuwe leidingen zijn langer en kunnen hierdoor in de toekomst meebewegen met de bodem. Deze werkzaamheden zijn op maandag 22 januari 2018 gestart en duren maximaal twee maanden. In de rest van de Regenboogbuurt voert Liander inspecties uit.

  • Dat weten we nog niet. Inmiddels is er een aantal inspecties uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de situatie veilig is. Door de vorst zijn de laatste inspecties nog niet uitgevoerd. Zodra we alle inspecties hebben uitgevoerd informeren we u via een brief over de resultaten.

  • Liander heeft aannemer Van Gelder gevraagd deze werkzaamheden uit te voeren. 

  • Open dan uw ramen en deuren en bel direct 0800-9009.