Relatiemanagement Marktpartijen nu óók voor Westland, Enduris, Rendo en Coteq

Relatiemanagement WERC

Relatiemanagement 'Partners in Energie' onderhoud actief de relaties met o.a. energieleveranciers, meetbedrijven, programma verantwoordelijken én netbeheerders. We brengen partijen met elkaar in verbinding, zowel intern als extern. De drie netbeheerders Stedin, Enexis en Liander hebben ieder twee relatiemanagers. Vanaf nu kunt u als marktpartij ook bij hen terecht voor netbeheerders: Westland, Enduris, Rendo en Coteq.

Wijziging van Marktpartij naar Partner

We wijzigen van 'relatiemanagement Marktpartijen' naar 'Relatiemanagement Partners in Energie', omdat we denken dat dit beter past in hoe we op dit moment bezig zijn om onze dienstverlening te veranderen. Een belangrijk aspect is het speelveld creëren tussen marktpartijen, waarbij we samenwerken met elkaar voor de energievoorziening van morgen. Met de wijziging van marktpartij naar partner denken we onder andere bij te dragen aan deze transitie. U kunt bij een van de relatiemanagers terecht, wanneer u er bijvoorbeeld niet uitkomt via de reguliere kanalen, zoals de ingang voor marktpartijen. Denk hierbij aan (sector)procesafspraken, beleidsissues of escalaties.

Continue dialoog over belangen

De afhandeling van klantvragen binnen het serviceproces verloopt doorgaans prima. Incidenteel is er soms sprake van onvrede over de afhandeling, waardoor een partner er na verloop van tijd niet meer uitkomt met een netbeheerder. De relatiemanager kan dan worden ingeschakeld om tot een oplossing te komen. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is dat er in eerste instantie alles aan is gedaan om er met de 'reguliere' service-ingangen van de netbeheerders uit te komen. Een escalatie kan zowel vanuit een partner naar de netbeheerder zijn, maar ook andersom. Denk aan opvallend instuurgedrag op het gebied van meetdata. Daarnaast hebben we met elkaar afgesproken om dit via de vaste partner contactpersonen van de relatiemanagers te laten verlopen.

Jaarlijks benchmarkonderzoek

In het jaarlijkse benchmarkonderzoek van 2019 hebben met name de energieleveranciers onder andere geuit dat ze het jammer vinden dat de kleinere netbeheerders WERC (Westland, Enduris, Rendo en Coteq) geen eigen relatiemanager hebben. Omdat we als netbeheerders steeds meer met elkaar samenwerken en op dezelfde manier de markt bedienen, zijn we het gesprek aangegaan met de netbeheerders WERC, om te bekijken wat wij vanuit onze rol kunnen betekenen.

Relatiebeheer 'Partners in Energie', óók voor WERC

Dit betekent concreet dat wanneer u als marktpartij tegen zaken aanloopt bij een kleinere netbeheerder (WERC), dan kunt u hiervoor terecht bij een van de relatiemanagers van Stedin, Enexis of Liander. We pakken het dan voor u op en faciliteren dan in het contact en zorgen ervoor dat er een reactie komt vanuit de desbetreffende netbeheerder.

 
Enexis relatiemanagers: Marc Brink en Elleke Krijger 

Stedin relatiemanagers: Alexander Patsalias en Ruud Thijssen 

Liander relatiemanagers: Rimmer te Hoonte en Leon Muilkens