Overheden

Overheden

Onze inzet voor overheden bestaat niet alleen uit de realisatie van openbare verlichting. We werken samen met of initiëren ook maatschappelijke en duurzaamheidsprojecten in ons werkgebied. En we helpen u als overheid graag met inzicht in het energieverbruik en het uitfaseren van aardgas in woonwijken in hun gebied.

Openbare verlichting

Vraag een aansluiting voor openbare verlichting via het OVL-portaal. Storingen meldt u bij de OV-Portal.

Aardgasvrij wonen

De klimaatdoelstellingen brengen voor u als gemeente uitdagingen met zich mee. Een uitdaging waar Liander u graag bij helpt.

Elektrisch vervoer

Meer elektrische auto's betekent meer laadpalen in de openbare ruimte.

Aansluitingen onbemande objecten

Vanaf begin 2023 uniforme compacte aansluitmodules (CAM) voor aansluitingen van onbemande objecten.

Veelgestelde vragen

  • Meld direct uw storing met ons OV Portal. Bewoners melden een storing bij hun gemeente.

  • Wij stellen deze gegevens kosteloos beschikbaar voor gemeenten via Energie In Beeld. Wilt u ook inzicht als organisatie? Neem dan een abonnement op EnergieAtlas.

  • Per wijk, en zelfs op kleinere schaal hebben wij energieverbruiksdata beschikbaar. Kijk hiervoor op de pagina van de open data. Ook hebben wij data beschikbaar over het gemiddeld verbruik van een type woning, zoals een appartement of een vrijstaand huis. Ook daarvoor kunt u op de pagina van open data terecht. Wilt u data per aansluiting? Dat kunt u bij het maatwerkdataloket opvragen. Deze data kan alleen opgevraagd worden door de bewoner, of middels een mandaat van de bewoner. Dit kost ons veel tijd en wij vragen hier daarom een bedrag om de kosten te dekken.

  • In de brief die u hebt ontvangen over de werkzaamheden, staat een telefoonnummer en contactpersoon die u hiervoor kunt benaderen.  Raadpleeg anders onze contactpagina.