Disputen

Disputen

Als uit bepaalde controles blijkt dat de netbeheerder twijfelt aan de kwaliteit van een stand van een leverancier, dan kan deze ter discussie worden gesteld. Dit noemen we een dispuut.

Een dispuut ontvangen?

Heeft u een dispuut ontvangen? U kunt de alternatieve meterstand(en) beoordelen en bepalen of u de alternatieve stand(en) wilt accepteren of afwijzen. Indien wij na vijf werkdagen geen reactie van u hebben ontvangen, wordt het dispuut automatisch gesloten met de alternatieve stand(en).

Ontvangen dispuut goedkeuren?

Wanneer u de alternatieve stand(en) wilt goedkeuren, kunt u via C-AR een ‘akkoord’ (OK) geven. Hierna stuurt u de overeengekomen meetdata in via C-AR voor de dispuutdatum. U hoeft daarna geen contact op te nemen met Liander.

Ontvangen dispuut afwijzen?

Als u het niet eens bent met het ontvangen dispuut, dan kunt u dit afwijzen (NOK). Hiervoor hebben wij een toelichting nodig om het dispuut te kunnen sluiten. Vul hiervoor dit formulier in.

 

Toelichting op afwijzen dispuut

Icoon Geen antwoord op uw vraag

Niet eens met het ontvangen dispuut? Licht dit toe via dit formulier. 

Veelgestelde vragen

  • Binnen de dispuuttermijn kunt u als leverancier correctie- of dispuutstanden zoals in de markt afgesproken, via het berichtenverkeer indienen. 

  • U kunt een vraag stellen door dit formulier in te vullen. Uw vraag komt dan automatisch bij de juiste afdeling terecht.

  • U kunt de alternatieve meterstand beoordelen en bepalen of u de alternatieve stand in C-AR wilt accepteren (OK) of afwijzen (NOK). Indien wij na vijf werkdagen geen reactie van u hebben ontvangen dan wordt het dispuut automatisch gesloten met de alternatieve stand.

  • Beoordeel eerst het dispuut in C-AR. U kunt hier een ‘niet akkoord’ (NOK) indienen. Wanneer u het dispuut heeft afgewezen, vult u voor het afwijzen van een dispuut dit formulier in. De door u geselecteerde afdeling neemt dan contact met u op, indien nodig. In andere gevallen wordt het dispuut gesloten n.a.v. uw toelichting.

  • U kunt een ‘akkoord’ (OK) indienen bij C-AR. Hierna stuurt u de overeengekomen meetdata in via C-AR voor de dispuutdatum. U hoeft geen contact op te nemen met Liander.