Disputen

Disputen

Blijkt uit bepaalde controles dat de netbeheerder twijfelt aan de kwaliteit van een stand van een leverancier? Dan kan deze ter discussie worden gesteld. Dit noemen we een dispuut.

Heb je een dispuut ontvangen? Je kunt de alternatieve meterstand(en) beoordelen en bepalen of je de alternatieve stand(en) wil accepteren of afwijzen. Hebben wij na vijf werkdagen geen reactie ontvangen? Dan wordt het dispuut automatisch gesloten met de alternatieve stand(en).

Ontvangen dispuut goedkeuren 

Je kan de alternatieve stand(en) goedkeuren door via C-AR een akkoord (OK) te geven. Hierna stuur je de overeengekomen meetdata op via C-AR voor de dispuutdatum. Je hoeft daarna geen contact op te nemen met Liander. 

Ontvangen dispuut afwijzen 

Ben je het niet eens met het ontvangen dispuut? Dan kun je dit in C-AR afwijzen (NOK). Hiervoor hebben wij een toelichting nodig om het dispuut te kunnen sluiten. Maak hiervoor een ticket aan op partnersinenergie.nl

Partners in Energie

Op deze website vind je onder andere informatie over marktfaciliteringsprocessen, via de kennisbank. De informatie op de kennisbank ondersteunt je vakinhoudelijk en procesmatig bij je werkzaamheden. Je blijft met partnersinenergie.nl gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws over storingen, klantbedieningsstrategie en nieuws uit de sector.

Je kunt nog steeds terecht op ons webformulier.
 

Veelgestelde vragen

  • Je kunt een vraag stellen op partnersinenergie.nl. Je vraag wordt dan door de juiste afdeling behandeld.

  • Beoordeel eerst het dispuut in C-AR. Je kunt hier een ‘niet akkoord’ (NOK) indienen. Wanneer je het dispuut afgewezen hebt, maak je voor het afwijzen van een dispuut een ticket aan op partnersinenergie.nl. Je vraag wordt dan door de juiste afdeling behandeld.  

  • Zoals in de markt afgesproken, kan je als leverancier correctie- of dispuutstanden binnen de dispuuttermijn via het berichtenverkeer indienen.

  • Beoordeel de alternatieve meterstand en bepaal of je de alternatieve stand in C-AR wil accepteren (OK) of afwijzen (NOK). Indien wij na vijf werkdagen geen reactie hebben ontvangen dan wordt het dispuut automatisch gesloten met de alternatieve stand.

  • Je kunt een ‘akkoord’ (OK) indienen bij C-AR. Hierna stuur je de overeengekomen meetdata in via C-AR voor de dispuutdatum. Je hoeft geen contact op te nemen met Liander.