Data- en informatiediensten

Data- en informatiediensten

Als netbeheerder beschikken wij over veel gegevens van ons elektriciteits- en gasdistributienetwerk en de energiestromen die hierover worden getransporteerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld data over energieverbruik, ligging en eigenschappen van kabels en leidingen en onderhoudswerkzaamheden. Binnen de mogelijkheden van wet- en regelgeving delen wij deze gegevens graag met u.

Let op! Is uw dataverzoek enkel gericht op uw eigen aansluiting, dan kunt u dit aanvragen via onze klantenservice.

 

Open Data

Icoon Vergrootglas

Gratis en vrij toegankelijke data.

Datasets met verbruiken per postcode, storingen, uitrol van de slimme meter en meer. 

Maatwerk Data

Vindt u niet wat u zoekt bij onze standaard diensten?

Wij helpen u graag met data van onze distributienetten en aansluitingen.

Externe databronnen

Wij leveren ook brondata aan externe partijen met energieportalen. Op Geonovum staat een overzicht met energieportalen. Wellicht vindt u daar ook data die u zoekt.  

Externe databronnen

Veelgestelde vragen

  • Nee. Op de kaart ziet u hoe oud het gasnet gemiddeld is in een bepaald gebied. Wanneer we het gasnet vervangen is niet alleen afhankelijk van de ouderdom maar ook van de planning van andere werkzaamheden zoals rioleringsvervangingen. Het streven is om zoveel mogelijk graafwerkzaamheden samen te laten vallen zodat de straat maar een keer open hoeft.

  • Uit veiligheidsoverwegingen zijn de exacte locaties van de gasleidingen niet zichtbaar.

  • Alle gasleidingen houden we continu en zorgvuldig in de gaten en beoordelen we op veiligheid. Bij een geconstateerd veiligheidsrisico, grijpen we direct in. De gaskaart zoals u die te zien krijgt, is niet bestemd voor de interpretatie van de veiligheid van de gasleidingen.

  • Wij stellen deze gegevens beschikbaar via een aantal diensten, zie voor meer informatie onze pagina over de data- en informatiediensten

  • Wij stellen deze gegevens beschikbaar via een aantal diensten, zie voor meer informatie onze pagina over onder data- en informatiediensten.

  • Het meest actuele wil zeggen op basis van de meest actuele peildatum of meest recente verbruiksperiode die wij kunnen opleveren. Wat deze datum of periode precies is, verschilt per aansluiting. Slechts een klein deel van onze aansluitingen wordt continu of maandelijks gemeten. Voor veel aansluitingen vindt de update een keer per jaar plaats