Aansluitcalculator voor installateurs

Aansluitcalculator

U wilt graag een passend voorstel voor uw klant maken om met zonnepanelen energie op te wekken. Daarbij is meer mogelijk dan het ‘standaard’ aansluiten van de panelen. De aansluitcalculator helpt u inzicht te krijgen in de verschillende mogelijkheden.

Bereken de kosten en investering

De calculator is van toepassing voor klanten met een kleinverbruikaansluiting. Bij benadering krijgt u een beeld van de totale investering. Daarnaast ziet u de terugverdientijd die haalbaar is voor uw klant bij de verschillende aansluitmogelijkheden. Hierbij tonen we ook de mogelijkheid waarbij veel zonnepanelen kunnen worden geplaatst, zonder de netaansluiting te hoeven verzwaren (aftoppen).

Wat doet Liander met de gegevens?

Om de betrouwbaarheid van het energienetwerk zo hoog mogelijk te houden, heeft Liander inzicht nodig in plannen voor zonprojecten. Daarom gebruiken wij de gegevens die u ingevoert voor de beoordeling van mogelijke knelpunten in het energienet ontstaan. Als we die voor kunnen zijn, is dat immers voor iedereen beter!

Is uw offerte door uw klant ondertekend?
Dan kunt u in het geval van een kleinverbruikaansluiting op dat moment de zonnepanelen al aanmelden via www.energieleveren.nl. Gaat het om een project met een grootverbruikaansluiting? Meld deze dan eerst aan bij uw netbeheerder. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Op die manier blijven we op de hoogte van invoeding in het net en kunnen wij de betrouwbaarheid van het energienet blijven garanderen.