Hoeveel gemak ervaart u in het contact met Liander?

Klantcontact gemak met Liander

Wanneer u contact hebt met Liander, dan willen we natuurlijk vooral dat dit gemakkelijk gaat. We werken dagelijks aan het verbeteren van het klantgemak. Daarvoor meten we continu de zogenoemde NES, de Netto Effort Score. Oftewel, hoeveel gemak ervaart u in het contact dat u met Liander hebt? 

Overall performance

In de periode 1 januari 2020 tot 19 juni, zien we dat 84,2% van de contacten met Liander als prettig worden ervaren.

NES-SMP Totaal

Partners cloud kw2 2020

Resultaat 2e kwartaal 2020

Bovenstaande ‘meter’ en ‘tagcloud’ laten zien wat het klantgemak is dat u samen in het 2e kwartaal van 2020 hebt ervaren. Ruim 84% geeft aan gemak te hebben ervaren in het contact met Liander. Het chatkanaal springt er nog steeds hoog uit, waarmee we direct en snel kunnen reageren. Onder gemak wordt vooral verstaan het professionele contact met de servicemedewerker. Enkele voorbeelden die genoemd werden:

  • Goede medewerker die zegt wat ze doet en doet wat ze zegt.
  • Kon me direct helpen met de oplossing
  • Werd snel en goed geholpen
  • top service en duidelijkheid

Gemak

Gemak partners kw2 2020

Moeite

In de periode 1 januari 2020 tot 19 juni ervaart 9,2% ‘moeite’ in het contact met Liander. Daarbij wordt aangegeven dat het vooral te maken heeft met het proces. Echter van de 273 reacties geven 9 personen aan moeite te hebben ervaren op het proces. De genoemde procespunten zijn allemaal verschillend van elkaar en behoeft daarom geen concrete actie op structureel niveau.

Moeite partners kw2 2020

We zijn erg blij met deze overall goede resultaten! Blijf vooral feedback geven, zodat we het klantgemak kunnen blijven verbeteren. Gebruik hiervoor de toelichting velden in ons klanttevredenheidsonderzoek.