Liander vertelt

Liander vertelt

Er zijn veel verhalen te vertellen over het werk van Liander. Die verhalen verzamelen we op deze pagina. Wil je meer weten over het werk van Liander volg ons dan ook op Facebook en Instagram

Elektrisch

Elektrisch

Werken aan een duurzame toekomst. Dat vinden we bij Liander heel belangrijk. Daarom rijden sinds dit jaar twee monteurs in een elektrische bus.

Hotel Krasnapolsky

Hotel Krasnapolsky

Amsterdam speelt een belangrijke rol in onze geschiedenis. Bij Hotel Krasnapolsky werd namelijk een elektriciteitsnet aangelegd. Dat net vormde mede de basis voor onze oprichting. 

Rembrandttoren

Rembrandttoren

Soms zoeken we de hoogte op. Bijvoorbeeld als we aan het werk zijn bij de Rembrandttoren, het hoogste gebouw van Amsterdam. Dat levert mooie plaatjes op vanaf 130 meter hoogte.

Monumentaal gas

Monumentaal gas

Je verwacht het niet, maar achter de muren van twee monumentale panden lopen allerlei gasleidingen. En dat levert genoeg gas op voor 135.000 huizen in Amsterdam.

Maatregelen

Maatregelen

Op 9 maart 2018 zat een deel van de binnenstad zonder stroom door een storing. Onderzoek heeft duidelijk gemaakt wat de oorzaak was van deze storing. Liander heeft maatregelen genomen.

Langs de oude grachten

Singel werkzaamheden Amsterdam

Heb je het over Amsterdam, dan denk je al snel aan de beroemde grachten. En vlak langs die grachten lopen allerlei leidingen en kabels. 

Duisternis op de Dam

Duisternis op de Dam

Liander werkt samen met de gemeente aan een oplossing voor de verlichting op De Dam. Eerder bleek dat een gedeelte, waaronder het Monument, al maanden waren gehuld in duisternis.

Slimmer laden

Elektrisch vervoer

Een deel van de laadpalen voor elektrische auto’s in Amsterdam geeft voortaan extra vermogen af bij zonnig weer. Je herkent de palen aan een speciale Flexpower-sticker.