Licht in de duisternis van Amsterdam

Licht in de duisternis van Amsterdam

Wist jij dat de kabels in Amsterdam verschillen van de kabels in andere delen van het land? De kabels in Amsterdam bevatten namelijk veel verschillende functies in een. Zo zitten in één dikke kabel de kabels voor de openbare verlichting, maar ook de elektriciteit voor de omliggende huishoudens! Deze keuze is al lang geleden gemaakt, toen ons elektriciteitsnet werd aangelegd. De keuzes die onze collega’s toen hebben gemaakt, komen we dus nog elke dag tegen. 

Brandende lantaarnpalen

Iedereen wil veilig over straat. Daarom is het belangrijk dat de openbare verlichting werkt. Als het licht in de straat niet werkt is dat vervelend en het kan leiden tot onveilige situaties. Liander vindt veiligheid erg belangrijk. Storingen worden daarom altijd zo snel mogelijk opgelost. Lukt dat niet, dan gaan we in gesprek met de gemeente Amsterdam. Op die manier proberen wij samen zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. En kan het licht in jouw straat weer branden.

Storing, en dan?

Vorige week was er in Diemen, dat in het noorden en zuiden grenst aan de gemeente Amsterdam, een storing aan de openbare verlichting. Een gedeelte van de Dam was eerder dit jaar al gehuld in duisternis. Lees er hier meer over. 

Allemaal erg vervelend, want niemand wil ’s avonds in het donker over straat. Ook in Diemen kwam Liander om de hoek kijken. Met een team van monteurs werd de storing verholpen, zodat nog diezelfde avond de lantaarnpalen weer konden branden. Bij een storing komt Liander snel in actie. Wij staan dag en nacht klaar om storingen op te lossen, zodat jij je kop koffie kunt zetten en een wasje kunt draaien.

Wil je meer weten over de actuele storingen, kijk dan op onze storingsinformatiepagina op onze website

Meer verhalen

Er zijn veel verhalen te vertellen over het werk van Liander. Bekijk welke er nog meer zijn.