Liander in Amsterdam

Amsterdam

Als netbeheerder zorgen we ervoor dat huizen warm zijn en de lichten branden. Ook in Amsterdam. Maar in zo’n drukke, grote stad brengt het werk soms uitdagingen met zich mee.

Bij Liander is het werk geen dag hetzelfde. Helemaal niet in een dynamische stad als Amsterdam. We komen op de drukste plekken van de stad en zijn vaak te herkennen aan onze Liander-busjes. Bij Liander werken we iedere dag om stroom- en gasstoringen op te lossen, onderhouden we onze installaties en zijn we bezig met slimme ideeën die ons werk in de toekomst makkelijker maken.

Rembrandttoren

Rembrandttoren

Soms zoeken we de hoogte op. Bijvoorbeeld als we aan het werk zijn bij de Rembrandttoren, het hoogste gebouw van Amsterdam. Dat levert mooie plaatjes op vanaf 130 meter hoogte.

Maatregelen

Maatregelen

Ruim 28.000 bewoners in de binnenstad zaten op 9 maart een tijd zonder stroom. Na onderzoek is de oorzaak van de stroomstoring duidelijk geworden. Liander heeft maatregelen genomen.

Hotel Krasnapolsky

Hotel Krasnapolsky

Amsterdam speelt een belangrijke rol in onze geschiedenis. Bij Hotel Krasnapolsky werd namelijk een elektriciteitsnet aangelegd. Dat net vormde mede de basis voor onze oprichting. 

Monteur aan het woord

Monteur aan het woord

"Wij krijgen het altijd voor elkaar om iets te maken, te bouwen of om iets te doen. Dat is het allermooist", zegt Liander-monteur Gerrie. Benieuwd hoe zijn dag eruit ziet?

 

Zo min mogelijk overlast

Soms kun je last hebben van ons werk. Bijvoorbeeld als de straat open ligt als we in de grond werken, of omdat het thuis donker is omdat de stroom is uitgevallen. Onze monteurs staan dan klaar om storingen zo snel mogelijk op te lossen, zodat er zo min mogelijk overlast is. Dag en nacht en overal in ons gebied.

Wil je weten waar we aan het werk zijn? Neem dan een kijkje op deze pagina. Daar vind je een lijst met locaties. Verwacht je een monteur aan huis voor de slimme meter? Dan lees je hier meer over de planning.

Wij zoeken collega's

Op zoek naar een nieuwe baan? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. Neem een kijkje op onze site om te zien of we een vacature hebben die bij je past. Wie weet maak je dan binnenkort deel uit van onze organisatie.

Sms'je bij storing

Op de hoogte blijven bij een storing? Meld je dan aan voor de sms-service.