Oplossingen terugleverproblemen

Oplossingen terugleverproblemen

Op uw adres zijn terugleverproblemen bekend. Graag lossen wij deze voor u op. Neem hiervoor contact met ons op. Zodra wij uw gegevens ontvangen, gaan wij uw situatie onderzoeken. We hebben vijf verschillende oplossingen voor terugleverproblemen. 

Let op: door drukte op het energienet en personeels- en materiaaltekort duurt het mogelijk langer voordat wij onderstaande werkzaamheden kunnen uitvoeren.

1. Zwaardere transformator in het elektriciteitshuisje

In een elektriciteitshuisje bij u in de buurt zet een transformator elektrische wisselspanning om van hoge naar lage spanning, en andersom. Deze transformator vervangen we voor een zwaardere transformator met meer kracht. Hierdoor kunt u straks weer energie terugleveren aan het stroomnet.

Het vervangen van de transformator duurt naar verwachting 6 tot 24 maanden.

2. Nieuwe stroomkabel naar uw woning

Wanneer de stroomkabel van het elektriciteitshuisje naar uw woning de hoeveelheid niet-verbruikte stroom niet aan kan, ontstaan er 'files' op het stroomnet. Om dit te op te lossen, vervangen we de kabel voor een nieuwe en zwaardere kabel. Deze nieuwe kabel kan de hoeveelheid niet-verbruikte stroom wél aan. Zo verdwijnen de 'files' als sneeuw voor de zon.

Het vervangen van de kabel duurt naar verwachting 6 tot 12 maanden.

3. Spanning aanpassen in het elektriciteitshuisje

Soms is het nodig om de spanning aan te passen in het elektriciteitshuisje. We kunnen de spanning omhoog en omlaag zetten. Door de spanning op uw aansluiting omhoog te zetten, voorkomen we dat u last heeft van knipperende verlichting. Zetten we de spanning op uw aansluiting omlaag, dan voorkomen we dat uw omvormer uitvalt. 

Het omlaag zetten van de spanning om terugleverproblemen op te lossen is helaas niet altijd mogelijk. We kunnen de spanning bijvoorbeeld niet verlagen als dit de levering van stroom in gevaar brengt.

Het aanpassen van de spanning duurt naar verwachting 1 maand.

4. Aansluiting overzetten naar een andere fase

Een 3-fasenaansluiting is een extra uitgebreide stroomvoorziening in huis. Met een 3-fasenaansluiting weet u zeker dat apparaten die veel stroom vragen het gewoon goed doen zonder dat de hoofdzekering uitslaat. Ook als u bijvoorbeeld tegelijkertijd uw auto oplaadt, aan het koken bent op inductie en de oven aanzet. Met een 1-faseaansluiting slaat de hoofdzekering dan door. 

Heeft u een 1-faseaansluiting, dan kunnen wij uw aansluiting overzetten naar een andere fase. Hiermee veranderen we de verdeling op de kabel. En dat voorkomt dat uw omvormer uitvalt.

Het overzetten van uw aansluiting duurt naar verwachting 1 maand.

5. Nieuw elektriciteitshuisje

Een transformatorstation noemen we ook wel een elektriciteitshuisje. Het elektriciteitshuisje is een belangrijk onderdeel van ons energienetwerk. Het huisje zet energie die met hoge spanning binnenkomt om in veilige energie die u kunt gebruiken in uw woning.

In uw buurt bouwen we een nieuw elektriciteitshuisje om de terugleverproblemen op uw adres op te lossen. Bekijk in het filmpje wat de rol is van het elektriciteitshuisje in ons energienetwerk.  


Voor het bouwen van een nieuw transformatorstation zijn wij afhankelijk van meerdere partijen. Bijvoorbeeld voor het krijgen van een bouwvergunning en voor de levering van materialen.

Het bouwen van een nieuw elektriciteitshuisje duurt naar verwachting 12 tot 24 maanden.