Tips bij geen gas en/of stroom

Tips bij geen gas en/of stroom

Al uw apparaten die werken op stroom kunnen tijdelijk uitvallen. Voor de meeste huishoudens is het vooral belangrijk om rekening te houden met de volgende apparaten.

 1. Koelkast en diepvriezer

  Houd uw koelkast en vriezer zoveel mogelijk dicht. Dan blijft de kou langer binnen.

 2. Huistelefoon en internet

  Uw huistelefoon en internet werken niet als u geen stroom heeft. Zorg voor internet via een mobiel netwerk en schakel uw vaste telefoon door naar een mobiel nummer.

 3. Cv ketel

  Meestal werkt uw Cv-ketel niet meer als er geen stroom is. Hierdoor heeft u tijdelijk geen verwarming en warm water. 

 4. Alarminstallaties

  Houd er rekening mee dat uw alarminstallatie kan worden uitgeschakeld. Ook is het mogelijk dat uw alarminstallatie onbedoeld een alarmmelding geeft. Raadpleeg de fabrikant voor meer informatie en informeer uw alarmcentrale.

 5. Medische hulpmiddelen

  Apparatuur voor bijvoorbeeld beademing of dialyse kan tijdelijk niet werken. Meld de stroomonderbreking daarom bij uw medische hulppost. Mogelijk kan in overleg een alternatief worden gevonden.

 6. Huur tijdelijk een noodstroomaggregaat

  Het noodstroomaggregaat, ofwel noodaggregaat wordt veel gebruikt als noodstroomvoorziening. Een noodaggregaat is een generator (wekt stroom op) en motor (aandrijving generator) in één.

  Op het moment dat de stroom uitvalt, neemt het noodaggregaat het leveren van stroom voor zijn rekening. Maak gebruik van Google om snel en eenvoudig een noodaggregaat te huren via internet.

  Let er op dat een noodstroomvoorziening niet al uw stopcontacten van stroom voorziet. U moet zelf een stroomkabelverbinding leggen van de noodvoorziening naar de machines die u wil voorzien van stroom. Huur dus ook extra verlengsnoeren.

 7. Stadsverwarming

  De stadsverwarming maakt ook gebruik van het elektriciteitsnetwerk. Heeft u stadsverwarming, dan werkt deze mogelijk tijdelijk niet.

 8. Centrale voorzieningen

  Lift en portiekverlichting werken niet tijdens de stroomonderbreking.