Zuid-Holland webinars

zh webinar

De komende jaren loopt het elektriciteitsnet in Nederland op steeds meer plekken tegen zijn grenzen aan. Alle provincies in Nederland hebben op dit moment al in meer of mindere mate te maken met krapte op het elektriciteitsnet.

Door met elkaar in gesprek te gaan hopen we zoveel mogelijk vragen met betrekking tot transportschaarste te kunnen beantwoorden. Om die reden organiseren wij regelmatig webinars voor grootzakelijke klanten en andere geïnteresseerden. Tijdens de webinars bespreken we de oorzaak van transportschaarste in de regio. Denk hierbij aan de snelle groei van verschillende ontwikkelingen, zoals de grote vraag naar extra elektriciteit door bedrijven en duurzame opwek. Vervolgens bespreken we de gevolgen van transportschaarste voor u en de regio en geven we inzicht in mogelijke oplossingen. Tijdens de bijeenkomst is er alle ruimte voor vragen.

Aanmelden

Op dit moment zijn er geen webinars gepland in de provincie Zuid-Holland.

Terugkijken

Webinar gemist of terugkijken? Dat kan! Hieronder staan de webinars die reeds gegeven zijn. 

  • Hillegom: bekijk de video van het webinar via YouTube
  • Leiderdorp, Leiden Zuidwest en Noordwijk: bekijk de video van het webinar via YouTube
  • Alphen aan den Rijn: bekijk de video van het webinar via YouTube
  • Kaag en Braassem en Nieuwkoop (verdeelstation Leimuiden): bekijk de video van het webinar via YouTube
  • Alphen aan den Rijn: bekijk de presentatie
  • Nieuwkoop: bekijk de presentatie

Drukte op het elektriciteitsnet

Het Nederlandse elektriciteitsnet behoort tot de betrouwbaarste ter wereld. Liander heeft als netbeheerder de taak om het net te onderhouden en ontwikkelen. De toename van de vraag naar elektriciteit en de snelle opkomst van zonne-energie zorgen ervoor dat het druk is op het elektriciteitsnet. Zelfs zo druk dat er gebieden zijn waar grote bedrijven geen nieuwe of extra capaciteit kunnen krijgen of leveren. Meer informatie over de capaciteit van het elektriciteitsnet vindt u hier.

Meer lezen over de regio Zuid-Holland? Lees hier >>