TF verdwijnt: Portiekverlichting

Portiekverlichting

Soms worden losse TF-ontvangers gebruikt voor het automatisch in- en uitschakelen van bijvoorbeeld portiekverlichting. Als het TF-signaal verdwijnt, werkt deze automatische schakeling niet meer.

Wat moet ik doen?

Wij hebben woningcorporaties ingelicht over het verdwijnen van het TF-signaal. Dus als na 1 juli 2021 het portiek in beheer bij uw woningcorporatie donker blijft, of juist andersom dat het licht blijft branden, laat dit dan weten aan uw woningcorporatie. Heeft u zelf ergens verllichting laten schakelen door middel van TF? Dan kunt u de verlichting voortaan handmatig in- en uitschakelen of vraag een installateur om een andere oplossing zoals bijvoorbeeld een tijdschakelklok. Zo’n schakelklok neemt de werking van het TF-signaal voor de verlichting over.

Vervangende oplossingen

Een netbeheerder is geen commerciële partij. In de wet staat dat netbeheerders geen vervangende oplossing mogen bieden (niet marktverstorend mogen werken) voor overige toepassingen van het TF-signaal. Voor oplossingen kunt u terecht bij een erkende installateur.

Liander is uw netbeheerder. Wij werken aan het best passende energienet voor iedereen. Nu en in de toekomst.