Zonnepanelen

Zonnepanelen

Steeds meer mensen laten zonnepanelen op hun dak installeren. Zonnepanelen leveren op een duurzame manier energie door zonlicht om te zetten in stroom. Zonnepanelen leveren de meeste energie op zonnige dagen, maar ook op een bewolkte dag wekken ze nog steeds energie op.

Met een zonnepaneel heeft u in 2 tot 3 jaar al meer CO2-uitstoot bespaard dan dat het kostte om het paneel te maken. De terugverdientijd van een zonnepaneel hangt af van de ligging van uw woning en de hoeveelheid panelen, maar ligt momenteel op circa 7-8 jaar. Wilt u meer weten over salderen of over de voordelen van zonnepanelen met de slimme meter? Lees er alles over op zonnepanelen en de slimme meter. 

Op de websites van hieropgwekt, mileucentraal en de consumentenbond vindt u uitgebreide, onafhankelijke informatie over onder meer de soort zonnepanelen, het rendement, prijzen. 

Energieadviseur

Op de site van Milieu Centraal kunt u een maatwerkadvies voor energiebesparing aanvragen. Een onafhankelijke energieadviseur komt hiervoor bij u langs voor een persoonlijk advies.

Meer weten?

Icoon Geen antwoord op uw vraag

Vraag advies bij het Energieloket in uw gemeente. Zij geven advies en kunnen u in contact brengen met specialisten in isolatie en/of duurzame warmte apparaten.