• Sommige klanten hebben 2 brieven van ons ontvangen. Dit klopt voor een aantal klanten. Deze klanten hebben na een eerste periode van storing weer even stroom gehad. Daarna viel de stroom weer uit. Dit betekent dat er 2 periodes van storing zijn. Daarom ontvangt u twee brieven en ook twee keer een compensatie bedrag. Hier vindt u meer informatie over compensatie bij een stroomstoring.

 • Het centrum van Amsterdam werd vrijdagochtend 9 maart rond elf uur getroffen door een grote stroomstoring. Daardoor zaten op dat moment ruim 28.000 huishoudens zonder stroom. 

  Bij werkzaamheden op de hoek Daniël Stalperstraat/Ruysdaelkade werd vrijdagochtend een -wat zwaardere- elektriciteitskabel geraakt. Daardoor ontstond op de Weteringschans en in het elektriciteitsstation Frederiksplein kortsluiting. De stroomstoring deed zich onder meer voor bij de Lijnsbaansgracht en de Sarphatistraat. Maar ook in de rest van het centrum waren de gevolgen merkbaar.

 • Eén Liander-medewerker was ter plaatse aan het werk. Hij is met de schrik vrij gekomen.

 • Inmiddels heeft iedereen weer stroom.

 • Nee er is geen gasexplosie geweest. Wel is er een knal geweest. Deze is waarschijnlijk veroorzaakt door een kortsluiting in een onderstation.

 • Bekijk onze tips.

 • Als u langer dan vier uur zonder stroom zat, ontvangt u automatisch een compensatievergoeding. Hoe dat werkt leest u op deze informatiepagina over compensatie.

  In extreme situaties, zoals een natuurramp of bij terrorisme, ontvangt u mogelijk geen compensatievergoeding.

 • De storing was zeer complex en omvangrijk. De storing trof 28.000 klanten. Onze monteurs hebben de hele nacht en zaterdagochtend doorgewerkt om alle storingen te verhelpen. Op het onderstation op het Frederiksplein was veel rook waardoor onze monteurs niet naar binnen konden. De ruimte moest eerst geblust geworden en daarna schoongemaakt. Een enorme klus omdat er veel roet in het onderstation was. Door de schade moesten een aantal kabels opgegraven worden en opnieuw naar binnen worden gebracht, ook dat heeft veel tijd gekost.