Weigeren slimme meter

Weigeren slimme meter

Als u de slimme meter niet wilt, kunt u hem weigeren. U houdt dan uw oude meter, of u krijgt een digitale meter die niet slim is en niet geschikt voor diensten die u helpen energie te besparen.

U kunt de slimme meter alleen weigeren als u deze aangeboden krijgt. Heeft u bericht ontvangen dat uw huidige meter wordt vervangen door een slimme meter, maar wilt u dit niet? Bel dan het telefoonnummer dat in het bericht staat. Of bel met Liander we bespreken graag met u de mogelijkheden. Liander is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 op telefoonnummer 088 542 64 44. Wilt u de slimme meter wel maar niet dat de standen automatisch worden doorgestuurd? In dat geval kunt u dit stopzetten.

Dag- en nachtstroom? Dan heeft u een slimme meter nodig!

Gebruikt u dag- en nachtstroom? Of wilt u in de toekomst gebruikmaken van dubbeltarief? Dat kan straks alleen nog met een slimme meter. Door veranderingen in de techniek meten de ‘gewone’ elektriciteitsmeters in de toekomst geen dubbeltarief meer. Met de slimme meter kan dat wel.

Flexibele tarieven

Steeds meer leveranciers bieden de mogelijkheid voor flexibele tarieven. De prijs voor gas en stroom kan per uur verschillen. Gas en stroom op basis van actuele prijzen is vrijwel altijd voordeliger.

Wat zijn flexibele energietarieven?
Flexibele energietarieven zijn de energietarieven die per dag en per uur verschillen. Deze tarieven zijn gebaseerd op de inkoopprijzen van energie op de stroom- en gasbeurs. Stroomtarieven zijn elk uur anders en die van gas verschillen elke 24 uur. Met de flexibele tarieven kun je inspelen op de voordeligste stroom- en gasprijzen door dagelijks je verbruik af te stemmen op de verschillende tarieven. Op deze manier kun je je energierekening verlagen

Aanbod energieleveranciers
Nog niet alle energieleveranciers bieden flexibele tarieven aan. Energieleveranciers mogen namelijk zelf bepalen wat voor tarieven ze consumenten aanbieden. Om gebruik te maken van flexibele tarieven heeft u een slimme meter nodig.

 

 

Veelgestelde vragen

  • In dat geval kunt u dit stopzetten. Door online in te loggen kunt u het uitlezen van de slimme meter in- of uitschakelen.

    Meer weten over het doorsturen van de meterstanden? Bekijk de video

     

  • Neem contact op met de aannemer die de slimme meter plaatst. U vindt het telefoonnummer in de brief over de afspraak. Heeft u uw brief niet meer of niet bij de hand? Als u naar deze pagina gaat kunt u uw postcode invullen. Daarna kunt u doorklikken op ‘kijk hier’ daar vindt u alle contactgegevens van de aannemer die uw meter(s) komt wisselen.