Meetbedrijf van Liander wordt Kenter

Meetbedrijf Kenter

Het meetbedrijf van Liander gaat per 1 mei 2016 verder als Kenter B.V. Kenter wordt een zelfstandig bedrijf binnen de Alliander-groep. Deze nieuwe naam ziet u terug in de correspondentie en op uw factuur.

Uw meetdienst blijft hetzelfde

Liander draagt alle overeenkomsten van meetdiensten per 1 mei 2016 over aan Kenter. Er wijzigt niets aan uw overeenkomst. De afgesproken looptijd en uw tarieven blijven gelijk. De algemene voorwaarden voor het verrichten van meetdiensten van Liander blijven van toepassing. Ook de meters en meetdiensten die u afneemt veranderen niet. Zo blijft u verzekerd van een betrouwbare energiemeting.

Wijzigingen facturatie meetdiensten

Vanaf 1 mei brengt Kenter de meetdiensten bij u in rekening. Voor uw netbeheerkosten blijft u facturen ontvangen van Liander. Deze ontvangt en betaalt u zoals u gewend bent. Kenter wijzigt de frequentie en het moment van facturatie voor uw meetdiensten. Kenter stuurt u één factuur per kwartaal.

Veelgestelde vragen

  • De keuze is aan u. Op www.tennet.org vindt u alle erkende meetbedrijven. U bent vrij om bij alle meetbedrijven offertes op te vragen, te vergelijken en te kiezen. Vanuit Liander hebben wij geen zicht op wat voor u de beste keuze is. 

  • Liander en Kenter zijn twee aparte bedrijven en kunnen en mogen facturatie niet samenvoegen. Beide bedrijven maken hun eigen keuzes in  de aanbieding van facturatie. Kenter kiest voor kwartaalfacturatie. Dit bespaart tijd en kosten voor betalingsverwerking voor Kenter, maar ook voor u. Wilt u geen kwartaalfacturatie? Geen probleem. U kunt uw wens kenbaar maken bij Kenter.

  • Liander draagt de overeenkomst voor meetdiensten en alle rechten en verplichtingen over aan Kenter. Met Kenter zijn we ervan overtuigd dat u een betrouwbare partner en specialist heeft voor uw meetdiensten.  Kenter zet de dienstverlening voort. Aan de overeenkomst wijzigt verder niets. Bent u niet tevreden over de huidige dienstverlening? Of overweegt u om de overeenkomst te beëindigen? Laat dit weten bij Kenter. De overdracht van de contracten is  op zichzelf geen juridische grond voor het vroegtijdig beëindigen van uw overeenkomst voor de grootzakelijke meetdienst. 

  • De bedrijfsgegevens van Kenter kunt u vinden op de website van Kenter.