Wat doet Liander?

Wat doet Liander?

Liander heeft als netbeheerder de taak om het net te onderhouden en ontwikkelen. Dit doen we vanuit het maatschappelijk belang om energie voor iedereen betrouwbaar, betaalbaar en bereikbaar te houden. Nijmegen-Noord ontwikkelt zich in hoog tempo. In korte tijd zijn er duizenden woningen gebouwd. Ook is er een groot bedrijventerrein gerealiseerd, Park 15. Dit vraagt om meer vermogen.

Uitbreiden en innoveren

Om te zorgen voor meer ruimte op het elektriciteitsnet in Nijmegen-Noord, werkt Liander aan de realisatie van een nieuw elektriciteitsverdeelstation in Nijmegen-Noord. Dit is naar verwachting in 2023 klaar. Lees hier meer over het nieuwe verdeelstation

In de tussentijd werkt Liander continu aan innovaties om toch meer klanten op het elektriciteitsnet toe te laten. Zo heeft Liander eind 2018 een flexibiliteitsmarkt geïntroduceerd waarin vraag en aanbod van energie flexibel op elkaar worden afgestemd. Dit kan door ondernemers te interesseren het verbruik van elektriciteit tegen een vergoeding te verplaatsen naar een ander moment. Ook kan energie tijdelijk worden opgeslagen. Zo kunnen pieken in het elektriciteitsnet worden voorkomen. De flexibiliteitsmarkt in Nijmegen-Noord functioneert goed, maar levert onvoldoende flexibel vermogen om het groeitempo van het bedrijventerrein bij te benen. Lees meer over de flexmarkt in Nijmegen.

Extra elektriciteitskabel

Om de periode tot de komst van het nieuwe verdeelstation te overbruggen heeft Liander in augustus 2020 een extra elektriciteitskabel van Bemmel naar bedrijventerrein Park 15 Nijmegen aangelegd. Deze kabel zorgt er voor dat Liander 34 aanvragen naar extra vermogen kan toelaten op het net. Regiomanager Frieke Ortmans: “Deze klanten hadden een transportbeperking, wat betekent dat ze niet over het door hun gewenste vermogen konden beschikken, totdat ons elektriciteitsnet is uitgebreid. We zijn blij dat we deze klanten nu kunnen helpen. De extra vermogens die we erbij krijgen zijn echter niet voldoende om alle aanvragen te honoreren. Om deze reden blijven we werken met een wachtlijst en is het belangrijk dat klanten zich tijdig bij ons melden als ze plannen hebben om meer elektriciteit te gebruiken of op te wekken”.

De inzet van reservecapaciteit

Op sommige plekken in het net maken we gebruik van de reservecapaciteit van het net. Deze capaciteit gebruiken we tijdens storingen en onderhoud. Dit kun je vergelijken met het inzetten van de vluchtstrook tijdens de spits. In onderstaande animatie leggen we dit graag nog eens kort en krachtig uit.

Veelgestelde vragen

  • Neem dan gerust contact met Regiomanager Frieke Ortmans, Frieke.Ortmans-Verbruggen@alliander.com. Wanneer u daarbij ook uw telefoonnummer vermeld, kijken wij of we uw vragen het beste via mail of telefonisch kunnen beantwoorden.