Arnhem - Nijmegen

Arnhem - Nijmegen

Het gebied tussen Arnhem en Nijmegen ontwikkelt zich in hoog tempo. In korte tijd zijn er duizenden woningen gebouwd in De Waalsprong. Daarnaast is er een groot bedrijventerrein gerealiseerd, Park 15. Tevens is windpark Nijmegen-Betuwe ontwikkeld. Verder zijn er nieuwe windmolens en zonneweides gepland, waardoor er ook meer elektriciteit wordt teruggeleverd. Hierdoor groeit de vraag naar elektriciteit en het vermogen om terug te leveren in dit gebied. Liander werkt daarom in Nijmegen-Noord aan een nieuw onderstation. Daarnaast zoeken we in de tussenliggende periode continue naar oplossingen om het elektriciteitsnet bereikbaar te houden.

Wat doet Liander

In het gebied tussen Arnhem-Nijmegen is  de maximale capaciteit van het elektriciteitsnet bereikt. We werken daarom aan de volgende oplossingen.

Nieuw verdeelstation

TenneT en Liander werken in Nijmegen-Noord aan een nieuw onderstation met voldoende capaciteit. Dit is naar verwachting in 2023 klaar.

Veelgestelde vragen

  • Neem dan gerust contact met Regiomanager Frieke Ortmans, Frieke.Ortmans-Verbruggen@alliander.com. Wanneer u daarbij ook uw telefoonnummer vermeld, kijken wij of we uw vragen het beste via mail of telefonisch kunnen beantwoorden.