Netbeheerders doen dringend beroep op bedrijfsleven in Flevoland, Gelderland en Utrecht voor flexibeler elektriciteitsverbruik

Netbeheerders doen dringend beroep op bedrijfsleven in Flevoland, Gelderland en Utrecht voor flexibeler elektriciteitsverbruik

Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin doen samen met overheden een ultieme poging om alle bedrijven in de provincies Flevoland, Gelderland en Utrecht te benaderen voor het creëren van de noodzakelijke ruimte op het volle elektriciteitsnet.

Wanneer niet meer bedrijven zich melden voor het aanbieden van ‘flexibel elektriciteitsvermogen’ zal het net in grote delen van deze provincies langer ‘op slot’ gaan. Voor alle nieuwe bedrijven en ondernemers die meer elektriciteit willen verbruiken, maar mogelijk op de lange termijn ook voor kleinverbruikers (huishoudens). Daarom willen de netbeheerders graag zo snel mogelijk in gesprek met bedrijven en blijven zij intussen hard werken aan de uitbreiding van het elektriciteitsnet.

Webinar voor ondernemers

Uit een tussentijdse rapportage blijkt dat veel ondernemers nog onbekend zijn met de oplossing voor het aanbieden van flexibel elektriciteitsvermogen. Daarom is er meer nodig om hen te informeren over de mogelijkheden van ‘flex’. Om hen van meer informatie te voorzien, organiseren de drie netbeheerders op dinsdag 27 juni van 14.00 tot 15.00 uur het webinar ‘Samenwerken aan een flexibel energiesysteem in uw regio’ georganiseerd. Hierin wordt toegelicht wat er in de regio speelt, wat de problemen zijn, wat mogelijke oplossingen zijn voor een duurzaam elektriciteitsnet, de urgentie hiervan en welke rol bedrijven hierin kunnen spelen. Aanmelden voor het webinar kan via bedrijvenmetpower.nl.

Meer weten? Lees dan het volledige nieuwsbericht op de website van TenneT.

 

Bekijk gerelateerd nieuws:

Liander en gemeentes slaan handen ineen om energiearmoede tegen te gaan

Liander en gemeentes slaan handen ineen om energiearmoede tegen te gaan

Stel je voor. Je hebt slapeloze nachten omdat je jouw energierekening echt niet meer kunt betalen. Afsluiting van elektr ...

Lees artikel

Leidingen en kabels niet goed zichtbaar in uw KLIC-melding

Leidingen en kabels niet goed zichtbaar in uw KLIC-melding

Van donderdag 8 juni 12:00 uur tot zaterdag 10 juni 2023 12:00 uur was er een probleem met het overzetten van kabel- en ...

Lees artikel