Veel aandacht voor innovaties bij webinar over transportschaarste

Veel aandacht voor innovaties bij webinar over transportschaarste

Op woensdagavond 25 november organiseerde Liander een webinar over transportschaarste in de gemeente Schagen (Noord-Holland). Zo’n 110 grootzakelijke klanten en andere geïnteresseerden werden bijgepraat over de oorzaak en oplossingen en konden vragen stellen over de situatie.

De toename van de vraag naar elektriciteit en de snelle opkomst van zonne-energie zorgen ervoor dat het druk is op het elektriciteitsnet. Zelfs zo druk dat er gebieden zijn waar grote bedrijven geen nieuwe of extra capaciteit kunnen krijgen of leveren.

Dat is ook het geval in Schagen. Voor grootzakelijke klanten betekent dit dat zij tijdelijk geen nieuwe of extra capaciteit kunnen krijgen. Dat is een heel vervelende situatie. Liander werkt er dan ook hard aan om met (innovatieve) oplossingen deze klanten toch de gewenste capaciteit te kunnen bieden.

Tijdens de webinar werd een beeld gegeven van hoe de netbeheerder omgaat met transportschaarste. Door stapsgewijs de oorzaak, het uitwerken van oplossingen en het uitvoeren van de werkzaamheden te bespreken, ontstond meer duidelijkheid.

Geïnteresseerd in wat er is besproken? U kunt de webinar hier terugkijken.

Grote uitdaging

Het probleem rondom de transportschaarste in Schagen is niet van vandaag op morgen opgelost. De beperkte capaciteit geldt namelijk niet alleen voor de gemeente, maar voor de hele regio. Het uitbreiden van het elektriciteitsnet brengt ontzettend veel werk met zich mee. Daarom is het belangrijk om plannen voor uitbreiding of grootschalige duurzame opwek vroegtijdig te melden. Dan kunnen we samen in gesprek over de beste aanpak.

Meer informatie op de capaciteit van het elektriciteitsnet vind u hier.

Vervolg

Na afloop hebben we positieve reacties ontvangen van de deelnemers. En inmiddels hebben ook andere gemeenten zich aangemeld om samen met Liander een webinar te organiseren over transportschaarste in de regio.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Update knelpunten op elektriciteitsnet Liander

Update knelpunten op elektriciteitsnet Liander

Op het elektriciteitsnet van Liander in Friesland en Noord-Holland zijn nieuwe knelpunten ontstaan. De capaciteit van he ...

Lees artikel

Gezamenlijk onderzoek naar zonnepanelen langs A6

Gezamenlijk onderzoek naar zonnepanelen langs A6

De gemeenten Dronten en Lelystad, de provincie Flevoland, netbeheerder Liander en het Rijk verkennen samen de mogelijkhe ...

Lees artikel