grootzakelijk transportcapaciteit congestiemanagement

Geen nieuwe knelpunten op het elektriciteitsnet van Liander

Geen nieuwe knelpunten op het elektriciteitsnet van Liander

Iedere twee weken maakt Liander bekend of er nieuwe knelpunten zijn op het elektriciteitsnetwerk van Liander. Dit keer zijn er geen nieuwe knelpunten te melden.

Als netbeheerder werken wij aan het energienet van vandaag en morgen. De toenemende vraag naar elektriciteit en de snelle opkomst van zonne- en windenergie zorgen ervoor dat het elektriciteitsnet op steeds meer plaatsen vol raakt. Daarom investeren we in 2020 882 miljoen euro in de uitbreiding van het net. Versterking van het net kost veel tijd, onder meer door lange vergunningstrajecten. Verder passen we nieuwe technologieën toe in onze netten. Hierdoor benutten we het energienet zo optimaal mogelijk.
 

Meer weten over de netcapaciteit in een gebied?

Bekijk per provincie wat de status is:

Wilt u meer capaciteit?

Het elektriciteitsnet blijft wel langzaam vollopen, ondanks dat er nu geen nieuwe knelpunten zijn. Wilt u als klant extra capaciteit? Dan adviseren we u contact met ons op te nemen. Zo bent u goed geïnformeerd en hebben wij de vraag naar meer ruimte op het net goed in beeld. In het geval we tussentijds oplossingen hebben ontwikkeld of wanneer er capaciteit op het net is vrij gekomen, zijn er wellicht mogelijkheden om alsnog aan uw capaciteitsvraag te voldoen.

Bekijk gerelateerd nieuws:

verdeelstation

Vermogen van verdeelstation in Amsterdam-Zuid verdubbeld

Vermogen van verdeelstation in Amsterdam-Zuid verdubbeld

Technici van Liander werkten in de avond van 13 januari aan een bijzondere klus in Amsterdam-Zuid. Ze plaatsten drie joe ...

Lees artikel
aardgasvrij energietransitie

Stap voor stap de overstap naar aardgasvrij

Stap voor stap de overstap naar aardgasvrij

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) kent aan 19 gemeenten een rijksbijdrage toe voor het ...

Lees artikel