Twee nieuwe knelpunten op Gelders elektriciteitsnet

Twee nieuwe knelpunten op Gelders elektriciteitsnet

Op het elektriciteitsnet van Liander in Gelderland zijn twee nieuwe knelpunten ontstaan. De capaciteit van het net is hier (bijna) bereikt.

Als netbeheerder werken wij aan het energienet van vandaag en morgen. De toenemende vraag naar elektriciteit en de snelle opkomst van zonne- en windenergie zorgen ervoor dat het elektriciteitsnet op steeds meer plaatsen vol raakt. Daarom investeren we in 2020 882 miljoen euro in de uitbreiding van het net. Versterking van het net kost veel tijd, onder meer door lange vergunningstrajecten. Verder passen we nieuwe technologieën toe in onze netten. Hierdoor benutten we het energienet zo optimaal mogelijk.

Rood

Liander kent oranje en rode knelpunten op het elektriciteitsnet. In rode gebieden is geen extra capaciteit op het elektriciteitsnet. Liander heeft hier onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van congestiemanagement, maar dit biedt geen uitkomst. Onderstaand het overzicht van de rode gebieden. De beperkte ruimte geldt voor een deel van de plaats. Meer weten over de beperkte netcapaciteit in het gebied? Klik dan op de provincienaam.

Gelderland

  • Hengelo (verbruik)
  • Herwen (verbruik).

Melden

Wilt u als klant extra capaciteit? Dan adviseren we u contact met ons op te nemen. Zo bent u goed geïnformeerd en hebben wij de vraag naar meer ruimte op het net goed in beeld. In het geval we tussentijds oplossingen hebben ontwikkeld of wanneer er capaciteit op het net is vrij gekomen, zijn er wellicht mogelijkheden om alsnog aan uw capaciteitsvraag te voldoen.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Minister Wiebes: netten beter benutten met nieuwe spelregels en systeembenadering

Minister Wiebes: netten beter benutten met nieuwe spelregels en systeembenadering

Minister Wiebes (EZK) roept in een brief over netcapaciteit aan de Tweede kamer op om de knelpunten op het elektriciteit ...

Lees artikel