Update knelpunt op elektriciteitsnet Gelderland

Update knelpunt op elektriciteitsnet Gelderland

Hoogspanningsmast schaduw

De afgelopen twee weken is er een knelpunt op het elektriciteitsnet van Gelderland bij gekomen. In dit gebied is de capaciteit van het net bereikt.

We werken er hard aan om de knelpunten op het elektriciteitsnet op te lossen. In 2020 investeren we zo’n 882 miljoen euro om het net uit te breiden en de ontwikkeling van slimme oplossingen. Meer weten over de ontwikkelingen op het net per gebied? U leest het op deze pagina.  

Nieuw rood schaarstegebied

In de rode schaarstegebieden is geen extra netcapaciteit meer beschikbaar. We hebben hier onderzoek naar congestiemanagement, het op elkaar afstemmen van vraag en aanbod van elektriciteit, gedaan. Helaas biedt deze oplossing geen uitkomst. De gebieden zijn bij benadering aangegeven en kunnen ook een deel van de plaats of naburige plaatsen betreffen. De provincienaam verwijst naar de webpagina met meer informatie over de ontwikkelingen op het net.

Gelderland

  • Vaassen (verbruik)

Melden

Wilt u als klant extra netcapaciteit? Dan raden we aan om contact met ons op te nemen. Zo hebben we de vraag naar capaciteit goed in beeld. Als we tussentijdse oplossingen hebben ontwikkeld of als er capaciteit is vrijgekomen, zijn er wellicht mogelijkheden om aan de vraag van klanten te voldoen. 

Bekijk gerelateerd nieuws:

Hoe zorgt Liander voor een betrouwbare energielevering aan de zorg?

Hoe zorgt Liander voor een betrouwbare energielevering aan de zorg?

De coronacrisis zorgt voor een enorme druk op het Nederlandse zorgstelsel. Het aantal mensen op IC’s nam flink toe en ...

Lees artikel

Netbeheerders presenteren investeringsplannen nieuwe stijl

Netbeheerders presenteren investeringsplannen nieuwe stijl

De verduurzaming van het energiesysteem is één van de grootste verbouwingen van Nederland ooit. Voor Liander en andere ...

Lees artikel