Gasstoring aan de Boszichtlaan in Apeldoorn

Gasstoring aan de Boszichtlaan in Apeldoorn

Enkele tientallen huishoudens in Apeldoorn kampen op dit moment met een gasstoring, vanwege water dat in de gasleiding is gekomen. Na het blussen van een brand rond 4 uur afgelopen nacht, is de leiding van de brandkraan gesprongen, waardoor er vermoedelijk water in de gasleiding terecht is gekomen.

Het gaat waarschijnlijk om enkele tientallen huishoudens aan de Boszichtlaan in Apeldoorn. Na een grote brand in Apeldoorn afgelopen nacht, is de leiding van de brandkraan gesprongen. Dit gedeelte van het gasnet is geïsoleerd. Er wordt verder onderzoek gedaan naar eventuele meerdere getroffen huishoudens. Collega's zijn ter plaatse en werken hard aan een oplossing, het is nog onduidelijk wanneer de storing is opgelost. We zullen deze pagina bijwerken zodra we nieuwe informatie hebben over de storing in Apeldoorn.

Heeft u geen gas? Meld een storing op deze pagina. Meer details over deze gasstoring kunt u hier vinden. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Nationaal Storingsnummer 0800 9009. Lees onderaan deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Update maandag 9 maart 15.00 uur

Onze collega's zijn nu bezig de leidingen leeg te halen met waterzuigers. Bekijk onze informatieplaat om te weten te komen wat we doen bij water in de gasleiding. We kunnen nog niet met zekerheid zeggen wanneer de storing opgelost zal zijn. Lees onderaan deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Update maandag 9 maart 17.00 uur

Ook woningen aan de Koning Lodewijklaan zijn getroffen door de gasstoring. Inmiddels is de hoofdleiding aan de Boszichtlaan schoon. De aansluitingen op de Koning Lodewijklaan zijn nog niet schoon. Tot 19.00 uur vanavond blijven de monteurs werken aan herstel. Morgenochtend worden de herstelwerkzaamheden weer opgepakt. De komende dagen wordt verder onderzoek gedaan in de wijk om de verdere impact in kaart te brengen en op te lossen. Lees onderaan deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Update maandag 9 maart 20.30 uur

Dankzij het harde werken van onze monteurs, zijn rond 20.00 uur op één na alle huishoudens weer aangesloten. In totaal ging het om bijna 40 woningen die door deze storing getroffen zijn. De laatste klant wordt morgen weer aangesloten. Onze collega's gaan morgen verder met de herstelwerkzaamheden. 

Wat moeten bewoners doen?

Bewoners moeten de gashoofdkraan dichtdraaien. Als de storing is verholpen, dan komt een medewerker van Liander helpen om de gasvoorziening in de woningen weer te herstellen.

Wat moet er gebeuren?

Na het blussen van een brand bij Brasserie De Manege is een gasleiding gesprongen. Hierdoor is er water in de gasleiding gekomen en is de gastoevoer naar uw woning gestopt.  De gasleidingen zullen eerst moeten worden schoongemaakt, voordat ze weer in gebruik worden genomen. Liander is direct begonnen met het herstel.

Wordt alles weer hersteld?

We maken de leidingen schoon en sluiten dan het gas weer aan. Dat doen we met speciale stofzuigers. Hiervoor maken we op diverse plaatsen gaten in de grond. Dit herstellen we na afloop ook weer netjes.

Waar kan ik terecht met vragen?

Op www.liander.nl/gasstoringapeldoorn staat de laatste stand van zaken. Verder kunt u terecht bij het Nationaal Storingsnummer 0800 9009.

Heb ik recht op compensatie?

Als u zelf 4 uur of langer zonder gas of stroom heeft gezeten, krijgt u automatisch een compensatievergoeding voor het ongemak. 

 

Bekijk gerelateerd nieuws:

Melden hennepteelt voorkomt onveilige situaties en maatschappelijke kosten

Melden hennepteelt voorkomt onveilige situaties en maatschappelijke kosten

De fraudespecialisten van netbeheerder Liander ontdekten afgelopen jaar samen met de politie 648 hennepkwekerijen waarb ...

Lees artikel

Liander start als eerste regionale netbeheerder met congestiemanagement

Liander start als eerste regionale netbeheerder met congestiemanagement

Liander gaat als eerste regionale netbeheerder congestiemanagement toepassen rond een knelpunt in het elektriciteitsnet. ...

Lees artikel