gasstoring Noordoostpolder Nagele

Gastoevoer Nagele komt weer op gang

Gastoevoer Nagele komt weer op gang

Circa 400 woningen in Nagele (Noordoostpolder) zitten sinds woensdag begin van de middag zonder gas. Monteurs van netbeheerder Liander zijn ter plaatse om de storing te verhelpen. Inmiddels wordt de gastoevoer in het gebied weer hersteld.

Er werden vandaag onderhoudswerkzaamheden aan het gasnet uitgevoerd. Hierbij is een gedeelte van het gasnet uit bedrijf genomen om werkzaamheden uit te kunnen voeren aan een zinker. Een zinker is een leiding die een watergang ondergronds kruist.

Om de gastoevoer niet te onderbreken, werd het gas via een andere bestaande leiding getransporteerd naar de woningen. In deze leiding bleek een verstopping te zitten, vermoedelijk in een andere zinker.

Monteurs van Liander zijn ter plaatse gekomen om de storing te verhelpen. Hierbij is ervoor gekozen om de geplande werkzaamheden te onderbreken en de gastoevoer te herstellen. Rond 17.00 is de centrale gastoevoer hersteld. Bij een aantal woningen gaan monteurs van Liander langs om de gastoevoer ook in huis te herstellen. Naar verwachting is dit begin van de avond afgerond.

Liander zal komende dagen eerst herstelwerkzaamheden aan de verstopte zinker uitvoeren en daarna de oorspronkelijk geplande werkzaamheden uitvoeren.

Updates over deze gasstoring kunt u, naast de informatie op onze website liander.nl, volgen via ons Twitter-account .

Bekijk gerelateerd nieuws: