netcapaciteit Achterhoek

Congestiegebieden en -onderzoek Achterhoek uitgebreid

Congestiegebieden en -onderzoek Achterhoek uitgebreid

In Dinxperlo is momenteel geen extra vermogen beschikbaar voor het verbruik van elektriciteit. Voor een deel van dit gebied was dit al bekend, naar aanleiding van een onderzoek naar congestiemanagement dat Liander eind september aankondigde. Dit gebied is nu uitgebreid, op basis van nieuwe onderzoeksresultaten.

Deze resultaten zijn deel van het onderzoek in september, maar vroegen wat meer tijd. De onderzoeksresultaten en officiƫle vooraankondiging zijn hier te vinden.

Daarnaast doen we in Hengelo (Gld.) onderzoek naar de mogelijkheid van congestiemanagement voor de teruglevering van elektriciteit. Bij congestiemanagement stemmen we vraag en aanbod op elkaar af, op een marktgedreven manier. Zo kunnen we het net efficiƫnter benutten. Lees meer over de situatie in Hengelo op deze pagina.

Meer informatie over de capaciteit van het elektriciteitsnet in de hele Achterhoek staat op de regiopagina.

Bekijk gerelateerd nieuws:

aardgasloos nieuwbouw warmte

Aardgasvrije nieuwbouw neemt verder toe

Aardgasvrije nieuwbouw neemt verder toe

In het tweede kwartaal van 2020 werden 8.019 (84%) nieuwbouwwoningen in het verzorgingsgebied van Liander zonder aardgas ...

Lees artikel
jaarbericht financieel

Jaarbericht van Liander over 2019 gepubliceerd

Jaarbericht van Liander over 2019 gepubliceerd

Liander heeft vandaag zijn Jaarbericht over 2019 gepubliceerd. Deze separate publicatie van de netbeheerder is verplicht ...

Lees artikel