netcapaciteit Achterhoek

Congestiegebieden en -onderzoek Achterhoek uitgebreid

Congestiegebieden en -onderzoek Achterhoek uitgebreid

In Dinxperlo is momenteel geen extra vermogen beschikbaar voor het verbruik van elektriciteit. Voor een deel van dit gebied was dit al bekend, naar aanleiding van een onderzoek naar congestiemanagement dat Liander eind september aankondigde. Dit gebied is nu uitgebreid, op basis van nieuwe onderzoeksresultaten.

Deze resultaten zijn deel van het onderzoek in september, maar vroegen wat meer tijd. De onderzoeksresultaten en officiƫle vooraankondiging zijn hier te vinden.

Daarnaast doen we in Hengelo (Gld.) onderzoek naar de mogelijkheid van congestiemanagement voor de teruglevering van elektriciteit. Bij congestiemanagement stemmen we vraag en aanbod op elkaar af, op een marktgedreven manier. Zo kunnen we het net efficiƫnter benutten. Lees meer over de situatie in Hengelo op deze pagina.

Meer informatie over de capaciteit van het elektriciteitsnet in de hele Achterhoek staat op de regiopagina.

Bekijk gerelateerd nieuws:

aardgasvrij energietransitie

Stap voor stap de overstap naar aardgasvrij

Stap voor stap de overstap naar aardgasvrij

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) kent aan 19 gemeenten een rijksbijdrage toe voor het ...

Lees artikel
groen gas energietransitie

Eerste groen gas booster in gebruik

Eerste groen gas booster in gebruik

Liander heeft in Zeewolde de eerste groen gas booster in gebruik genomen. De booster zorgt ervoor dat producenten van gr ...

Lees artikel