netcapaciteit Zuid-Holland Flevoland

Liander onderzoekt congestiemanagement in Hazerswoude-Dorp en Lelystad

Liander onderzoekt congestiemanagement in Hazerswoude-Dorp en Lelystad

Liander gaat onderzoeken of congestiemanagement mogelijk is in Hazerswoude-Dorp en Lelystad. Het onderzoek geeft inzicht in de mogelijkheden om meer ruimte op het elektriciteitsnet te creƫren. Voor lopende afspraken tussen Liander en grootverbruikers stroomverbruik heeft dit geen gevolgen, evenmin voor kleinverbruikers zoals consumenten en ondernemers met een kleine aansluiting.

Onder andere door de snelle toename van zonnepanelen en windmolens die elektriciteit terugleveren raakt het elektriciteitsnet op steeds meer plekken vol. Op de lange termijn breiden we daarom het elektriciteitsnet uit. Voor de korte termijn onderzoeken we of congestiemanagement per gebied mogelijk is. Bij congestiemanagement wordt vraag en aanbod, op een marktgedreven manier, op elkaar afgestemd. Zo kunnen we het net efficiƫnter benutten.

In Lelystad onderzoeken we de mogelijkheid van congestiemanagement voor het terugleveren van elektriciteit. In Hazerswoude-Dorp onderzoeken we deze mogelijkheid voor zowel het verbruik als het terugleveren van elektriciteit.

Per gebied is op de regiopagina te lezen wat de situatie en oplossingen zijn. Volg de links hieronder:

Of lees de vooraankondigingen hier.

Bekijk gerelateerd nieuws:

verdeelstation

Vermogen van verdeelstation in Amsterdam-Zuid verdubbeld

Vermogen van verdeelstation in Amsterdam-Zuid verdubbeld

Technici van Liander werkten in de avond van 13 januari aan een bijzondere klus in Amsterdam-Zuid. Ze plaatsten drie joe ...

Lees artikel
aardgasvrij energietransitie

Stap voor stap de overstap naar aardgasvrij

Stap voor stap de overstap naar aardgasvrij

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) kent aan 19 gemeenten een rijksbijdrage toe voor het ...

Lees artikel