gasstoring Doorwerth Gelderland

Gasstoring in Doorwerth opgelost

Gasstoring in Doorwerth opgelost

De gasstoring in Doorwerth is opgelost. Gisteren is het gasnet hersteld en zijn de laatste werkzaamheden afgerond.

Sinds zondagavond zaten 63 huizen in Doorwerth zonder gas, veroorzaakt door een gesprongen gasleiding. In een gedeelte van de gasleidingen was die avond water terechtgekomen door een waterleidingbreuk op dezelfde plek. De gasleidingen moesten eerst worden schoongemaakt, voordat ze weer in gebruik konden worden genomen.

Monteurs van Liander hebben in vier ploegen doorgewerkt om de leidingen schoon te maken en de huizen weer veilig aan te sluiten op het gasnet. Hiervoor zijn leidingen opgegraven en schoongemaakt met een speciale waterstofzuiger. Bij een aantal bewoners is ook de gasmeter vervangen, omdat er water in was gekomen.

Kachels en een warme douche

Bewoners konden de afgelopen dagen terecht bij een informatiepunt, die speciaal voor deze storing was ingericht in de wijk. Ook de gemeente bood ondersteuning. Zo werden er kachels uitgedeeld en konden bewoners elders douchen.

Burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum, waar Doorwerth onder valt, heeft gisteren nog een kijkje genomen bij de werkzaamheden. Ze bedankte en complimenteerde de Liander-collega’s voor hun inzet afgelopen dagen.

Bekijk gerelateerd nieuws: